sunnuntai 1. toukokuuta 2011

SARA GRUEN: Water for Elephants

Minäkin luin tämän nyt paljon julkisuudessa vilkkuneen teoksen, joka on toki myös suomennettu nimellä Vettä elefanteille. Kirjasta on juuri ilmestynyt elokuva, mikä tietenkin saa myös kirjalle julkisuutta. Le Masque Rouge -blogin Emilie kirjoitti tästä kirjasta arvostelun, jonka luettuani laukkasin kirjakauppaan hankkimaan tämän oitis itsellenikin!

Kirjan minäkertoja on vanha, vanha Jacob Jankowski, joka elää yksinäistä elämäänsä vanhustentalossa. Kaavan rikkoo sirkus, joka saapuu kaupunkiin - se saa Jacobin muistelemaan menneisyyttään...

Nuori Jacob nimittäin työskenteli sirkuksessa 1930-luvun masentuneessa Amerikassa. Hän päätyi sinne sattumalta, ja tällä sattumalla olikin isot seuraukset. Sirkuksessa hän tutustuu ihmisiin ja eläimiin - ja rakastuu. Kurjan Auguste-eläintenhoitajan vaimo Marlene on jotain, mitä Jacob ei pysty ohittamaan.

Lisäksi sirkukseen saapuu toinenkin uusi tulokas: Rosie-norsu, jota epäillään hiukan tyhmäksi. Mutta jacob näkee paremmin, sillä norsu on viisas eläin. Ja näyttelee muuten isoa osaa kirjan huipennuksessa!

Tämä meni ihan suoraan suosikkieni joukkoon. Aivan ihana teos, joka oli pakko ahmia, mutta jota tekee silti mieli vähän sulatella. Ihan hillittömän kaunis rakkaustarina, jonka taustalle kirjailija on tehnyt paljon töitä. Sirkusmiljöö on kiinnostava, hahmot aitoja. juoni yllättävä - siis aivan erinomaisen loistavan mahtava kirja!

Elokuvankin toki haluan nähdä, mutta olen jo valmistautunut siihen, ettei se millään voi olla niin hyvä kuin tämä kirja, heh!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti