maanantai 2. toukokuuta 2011

L.M. MONTGOMERY: Anne of Green Gables

Latailin Gutenbergista kaikki sieltä löytyneet Anna-kirjat sekä Sarat englanninkielisinä lukulaitteelleni. Samantien lukaisin ensimmäisen Anna-kirjan.

Anna on orpotyttö, joka sattuman oikusta päätyy iäkkäiden Cuthbertin sisarusten luokse asumaan Vihervaaraan (alkuteoksen Green Gables). Kirja kuvaa Annan lapsuutta Prinssi Edwardin saarella pienessä kylässä. Anna löytää sydänystävän naapurin Dianasta, ja koulusta löytyy myös muita ystäviä. Ja myös muuan Gilbert Blythe!

Tämä oli eka kerta kun luin Annaa englanniksi! Oli ihan mielenkiintoista, kun olen tottunut jauhamaan niitä vaan suomeksi. Näissä on kyllä niin paljon tunnelmaa... En myöskään edelliseltä lukemaltani muistanutkaan, kuinka lörppö Anna nuorena tyttösenä on!

Pitäs kai aloittaa seuraava osa...

4 kommenttia:

 1. Kaunis blogipohja! Edellinenkin oli hieno, mutta tämä jotenkin keväisen raikas. Olen lukenut Annoista englanniksi vain kirjan Anne of Windy Poplars (ennen kuin se suomennettiin), mutta olisi kyllä kiva lukea ne kaikki alkukielellä - varsinkin kun suomennoksia on jonkin verran lyhennetty ja muutettu.

  VastaaPoista
 2. Pienen mökin emäntä, heh, kiitos kehuista. Olen paha ränklääjä tämän blogipohjan suhteen - tänään olen vääntänyt ja vääntänyt. Kävit täällä ehkä hetki sitten kun tämä oli vielä vihreä? No, nyt se on jo violetti... Onko muuten Annojen suomennoksia muutettu, ihan tosissaan?

  VastaaPoista
 3. Itselläni on hyllyssä kaksi ensimmäistä Anna-kirjaa enkuksi, vielä en ole niitä ehtinyt tosin lukea..
  Tuon lyhyntelyn takia minäkin ajattelin kokeilla niitä enkuksi. Tuosta lyhentelystä on juttua mm. Sallan lukupäiväkirjasssa, kun hän on lukenut Annat enkuksi. Josain muualla oli myös juttua aiheesta mutta en muista missä, yritin kyllä etsiä paikkaa :/ muistelisin että siellä oli myös jotain projektia että suomennettiin itse näitä kirjoja pikkuhiljaa, tai jotain vastaavaa..

  VastaaPoista
 4. Vihreää taustaa vasten tätä oli helpompi lukea. Nyt tuntuu vähän vaikealta, kun kaikki on niin vaaleaa : )

  Annat ovat aivan parhaita! Minullakin on yksi Anna englanniksi, mutta en ole sitä tainnut lukea.. voisinkin ottaa projektiksi jossain vaiheessa : )

  VastaaPoista