sunnuntai 15. toukokuuta 2011

ALEX FLINN: Beastly

Menin tänään kirjakauppaan etsimään jotain hyvää luettavaa (no ihanko totta, tämä oli uutta). Alkaa olla ongelmia, kun olen kolunnut kirjakaupan englanninkielisen osaston jo aika tehokkaasti läpi... Mutta fantasiahyllystä löysin tämän opuksen.

Kyle on täyellinen poika. Komea, suosittu ja rikas. Hän ei kuitenkaan ole erityisen mukava tapaus, vaan pinnallinen ja ilkeä rumina tai mitättöminä pitämilleen ihmisille.

Mitä tapahtuukaan? Kylen elämä New Yorkissa muuttuu saduksi. Mutta ei kivaksi tarinaksi, vaan ihan rehelliseksi hirviökertomukseksi. Sillä Kylen touhuun kyllästynyt noita muuttaa hänet hirviöksi, ja kiroukselta hänet voi pelastaa vain tosirakkauden suudelma.

Siirappista, eikö? Jo nähtyä, eikö? Kyllä, mutta varsin raikkaasti uutena toteutuksena, nykymaailmassa, hirviön silmin nähtynä. Luin tämän parissa tunnissa katsoessani Euroviisuja (pitäähän ne nähdä, mutta samalla on pakko tehdä jotain muuta, ettei ihan hulluksi tule). 

Tämä oli helppo lukea ja viihdyttävä. Oli tässä toki joitakin epäkohtia, kuten satunnainen epäuskottavuus, mutta en sitä sen enempää ajatellut kun fantasia nyt aika usein on jotain, mitä ei ihan joka päivä tapahdu... Välillä kuitenkin tuntui, että kirjailija oli joutunut tekemään vähän outoja ratkaisuja saadakseen tämän pysymään tutun Kaunotar ja hirviö -sadun raameissa.

Kokonaisuutena tämä oli kuitenkin täydellistä lauantailukemista! Kirjasta on muuten tehty elokuvakin, jos sen jossain vaiheessa vaikka katsoisin.

3 kommenttia:

  1. Katsoin tästä yhden leffaversion, jossa oli Alex Pettyfier ja Vanessa Hudgens. Aika laimea pätkä oli, johon olisi voinut panostaa enemmän. Jollain pienellä budjetilla toteutettu rakkaustarina...

    VastaaPoista
  2. Hyvä tietää, jos leffa oli kökkö, ei sitten ehkä huvita siihen tutustua...

    VastaaPoista
  3. Onko tätä kirjaa suomennettuna? Englanniksi lukemista en pahemmin harrasta, mutta kirja vaikuttaa todella mielenkiintoiselta tapaukselta. :D

    VastaaPoista