maanantai 16. toukokuuta 2011

GUILLAUME MUSSO: Que serais-je sans toi?

 Guillaume Mussosta on vaarassa tulla yksi viihdekirjailijasuosikeistani! Tämä oli tosin vasta toinen hänen kirjansa, jonka luin. Mutta molemmat lukemani ovat olleet oikein kelpo opuksia, eivät ehkä mitään älyllisiä teoksia, mutta niissä on mielestäni mukavia juonenpiirteitä ja sellaisia viehättäviä oivalluksia.

Tämä kirja kertoo Martinista, ranskalaisesta miehestä, sekä Gabriellesta, amerikkalaisesta naisesta. He tutustuivat nuorina, mutta heidän tiensä johtivat erilleen jo lyhyen ajan päästä, sattumien oikusta. Gabrielle on yksin elämässään - hänellä ei ole ketään läheistä. Kiinnostavaa on se, että Martinista on tullut poliisi, kun taas Gabriellen isä on mestarivaras, jota Martin yrittää tarmokkaasti saada kiinni. Kun Gabrielle ei voi valita heistä vain toista, alkaa monimutkainen tapahtumien ketju, joka muuttaa heidän kaikkien elämän.

Tämä oli oikein kiva kirja! Mussot eivät ole liian vaikeita lukea ranskaksi, vaan päinvastoin tosi helppoa kieltä ja sanastokaan ei ole vaikeaa. Näistä tulee hyvä mieli, tykkään kovasti. Minun on varmaan hamstrattava kaikki Musson kirjat ennen Suomeen paluuta.

(Blogger muuten kenkkuaa ihan hirveästi, tekstin asettelu on melkein mahdotonta, argh!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti