lauantai 30. huhtikuuta 2011

Päivä 30 - Kaikkien aikojen suosikkikirja

Day 30 – Your favourite book of all time

Kas niin, tämä on ehdottomasti haasteen vaikein kohta. Suosikkikirja? Yksi suosikkikirja, häh? Niitä on niin paljon... Mutta luettelen tähän nyt muutamia suosikkeja. Kannattaa vilkaista myös tuota Suosikit-välilehteä, siellä niitä on lisääkin.

Ensiksi joudun mainitsemaan vielä kesken olevan kirjan, josta pian kirjoitan tänne omankin postauksen. Sara Gruenin Water for Elephants on ihana!

Jane Austen, Charlotte ja Emily Brontë... Ihanat ihanat klassikkonaiskirjailijat ovat voittamattomia.

Edith Södergraniin tutustuin yläkouluikäisenä ja ihastuin oitis. Pitäisi lukea uudelleen hänen kootut runonsa ja hankkia kirja omaan hyllyyn lempikirjojen joukkoon.

No joo, ne Harry Potterit on toki mainittava lempikirjoissa, koska lienevät sentään niitä kirjoja, joita olen lukenut useammin kuin mitään muita. J. K. Rowling lienee siis jonkinasteinen kirjallinen nero.

Lapsuudesta Enid Blytonin kirjat. Ne oli niin ihania, niitä jaksoi lukea loputtomiin! Viisikko, Salaisuus, Seikkailu, Sos. Ihan huippuja sarjoja jokainen.

Semmoista. Kai näitä riittäisi ihan loputtomiin lueteltavaksi. Ongelma on siinä, että maailmassa on niin paljon loistavia kirjoja, että jos niistä yksi pitäisi valita - ei onnistu. Useampi parempi, siis!

(Mihinkään liittymätön sivuhuomautus: onpa mennyt huhtikuu nopeasti haasteineen, ihan hetkessä. Se alkaa olla kevät nyt!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti