torstai 5. toukokuuta 2011

Poikkeushöpötystä

Kas, tänään teen poikkeuksen ja kirjoitankin tänne hiukan opiskeluistani!

Opiskelen tosiaankin Jyväskylän yliopistossa suomen kieltä ja kirjallisuutta. Nythän olen vaihdossa, mutta kotiinpaluu odottaa reilun kuukauden päässä... Ja sitten pitää palata takaisin arkiympyröihin. Gradun kirjoitus odottaa hamassa tulevaisuudessa (ensi jouluna), ja pohdiskelinkin hyviä gradun aiheita.

Ja se miksi tänne siitä kirjoitan, on se, että olen niin hirveän innoissani aiheesta, jonka keksin, ja joka on jo hyväksyttykin sopivaksi graduaiheeksi! Aikanaan kirjoitin proseminaarini nimistöntutkimuksen näkökulmasta tutkimalla Walter Moersin kirjaa Uinuvien kirjojen kaupunki. (Tutkiskelin erisnimien kääntämistä saksan kielestä suomelle.) En siis ole "kuivien" aiheiden ystävä, vaan tutkin mieluummin jotakin itseäni kiinnostavaa kaunokirjallista teosta esimerkkitapauksena.

Mut siihen graduun siis takaisin. Aihettani en sen tarkemmin kerro, mutta voin vinkata, että kirjoja olen taas tutkimassa! Joten ei kannata ihmetellä, jos tänne putkahtaa seuraavan vuoden aikana törkeä määrä L.M. Montgomeryn kirjoja...

Olen niin tyytyväinen aiheestani! Voinko alkaa kirjottaa graduani heti, jooko?

2 kommenttia:

 1. Itte olen myös ajatellut lähteä suomea ja kirjallisuutta yliopistoon lukemaan, kun lukio loppuu. :) Millaista sen opiskelu on ollut?

  VastaaPoista
 2. Mulla on pääaineena suomi, ja sivuaineena kirjallisuus. Olen opettajalinjalla, joten mulla on lisäksi kasvatustieteitä... Opiskelusta olen tykännyt kyllä paljon.

  Suomen opiskelu on aika paljon semmoista teoriapainotteista - lauseoppia, äänneoppia, muoto-oppia. Myöskin suomen kielen kehittymistä ja historiaa, sekä murteita ja slangeja.

  Kirjallisuudessa luetaan klassikkoteoksia ja analysoidaan niitä, sekä opiskellaan kirjallisuushistoriaa ja kirjallisuuden tutkimusta.

  Mutta kannattaa ihmeessä kokeilla, jos olet kiinnostunut! Minä oon kyllä ollut koko opiskelujen ajan tyytyväinen alaan!

  VastaaPoista