tiistai 31. toukokuuta 2011

TRUDI CANAVAN: The magicians' Guild

Luin kirjakaupan myyjän suosituksesta tämän minulle ennestään ihan vieraan kirjailijan teoksen nimeltä The Magicians' Guild.


Kirja kertoo Soneasta, joka on katutyttö Imardinin kaupungissa. Eräänä päivänä kaupungin velhot tekevät slummeissa Puhdistusta, ja eräs poika loukkaantuu kahinoissa. Sonea raivostuu, ja heittää erästä velhoa kivellä. Kivi lähteekin hänen kädestään yllättävällä voimalla ja tyrmää velhon.

Äkkiä Sonean elämä muuttuu, sillä hän tajuaa omaavansa Magiaa. Hän ei olekaan tavallinen tyttö, vaan vapaalla jalalla oleva kouluttamaton velho, jonka Velhokilta tahtoo saada käsiinsä hinnalla millä hyvänsä. Sonea päätyy pakomatkalle.

Kysymykseksi jää, onko pakeneminen viisasta. Sillä velhot tietävät jotain, mitä Sonea ei: jos Soneaa ei kouluteta käyttämään Magiaa, se tuhoaa Sonean itsensä ja pahimmassa tapauksessa myös kaiken ympärillä olevan.

Tykkäsin kirjasta, joskaan ei siitä mikään uusi suosikki tullut. Loppua kohden tämä kuitenkin parani huimasti, ja haluan kyllä ehdottomasti lukea kirjan kaksi jatko-osaa.(Grääh, pahuksen Blogger, tekstit hyppii miten sattuu!!) 

2 kommenttia:

  1. Oih, pidän tuosta kansikuvasta paljon! Tämän voisin itsekin hankkia käsiini. Ei kait englanninkielinen teksti ollut liian "monimuotoista"? Monesti fantasiakirjallisuus englanniksi voi minun kohdallani vähän tökkiä kummallisten sanojen takia.

    VastaaPoista
  2. Emilie, teksti ei ollut mielestäni yhtään liian monimuotoista tai vaikeaa, ihan helppoa ymmärrettävää. Lisäksi kirjan takana oli vielä ymmärrystä helpottava sanasto, jossa esiteltiin kirjan maailman eläimiä, ruokia ym. vastaavaa. Kannattaa ihmeessä lukea, jos kiinnostaa!

    VastaaPoista