tiistai 17. toukokuuta 2011

GUILLAUME MUSSO: Seras-tu là?

Jatkoinkin suoraan seuraavaan Musson kirjaan. Tämä ei yllättänyt - oli juuri sitä mitä odotinkin, hyvällä tavalla!

Kirjan päähenkilö on Elliott, amerikkalainen lääkäri. Nuorena hän rakasti Ilena-nimistä naista, mutta heidän ollessaan kolmekymppisiä Ilena kuoli ja Elliott jäi yksin. Nyt Elliott on kuusikymmentä ja sairas. Hänen ainoa toiveensa on nähdä Ilena vielä kerran, mutta se on mahdotonta.

Vai onko? Mitä jos elämä tarjoaisi uuden mahdollisuuden, tilanteen muuttaa oma historiansa? Millaisia ratkaisuja silloin voisi tehdä? Ja ennen kaikkea - miten osata toimia niin, että kaikki muuttuisi paremmaksi?

Kirja leikittelee aikamatkustuksen teemoilla. Elliott saa tilaisuuden palata menneeseensä, tapaamaan itseään kolmekymmentä vuotta sitten. Mutta historiaa ei ole helppo muuttaa parempaan suuntaan, vaan pitää tehdä uhrauksia.

Tämä vetäisi minut mukaansa, ja luinkin tämän ihan hetkessä. Harmi ettei kotona ole valmiina enempää Musson kirjoja... 

2 kommenttia:

  1. Mahtaakohan tätä löytyä englanniksi (tai suomeksi ;) ) Oletko muuten lukenut yhtäkään Serge Brussolon kirjaa? Eräs ranskalainen ystäväni suositteli niitä kovasti, mutta pienen googlettamisen jälkeen tulin siihen tulokseen, että niitä ei ole kai käännetty ranskasta millekään muulle kielelle.

    VastaaPoista
  2. Joku Musson kirjoista on käännetty englanniksi, se saattoi olla tämä mutta en ole ihan varma... Serge Brussolo on minulle ihan vieras, mutta täytyypä tutustua, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista