keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Päivä 6 - Kirja joka tekee minut surulliseksi

Day 06 – A book that makes you sad

Näitä on muuten itse asiassa aika paljon. Koska usein surulliset kirjat voivat olla myös uskomattoman hyviä. Ensiksi tuli mieleen kaikki toista maailmansotaa käsittelevät kirjat (erityisesti Anne Frankin Päiväkirja sekä John Boynen Poika raidallisessa pyjamassa).

Mutta päädyinkin yhteen ihan muuhun teokseen. Nimittäin: L.M. Montgomeryn Kotikunnaan Rilla on yksi niistä teoksista, jotka saavat minut nyyhkimään. Vaikka kirja toki loppuu onnellisesti, siinä on niin surullisia asioita, että kaltaiseni nyyhkyn on vaikea välttää kyyneliä.

Rillan, niin kuin muutkin Anna-sarjan kirjat, olen kahlannut monia monia kertoja läpi. Ne pönöttävät uskollisesti äidin ja isän luona kirjahyllyssäni. (Ostin ne muuten aikoinaan kirjaston poistomyynnistä 50 senttiä kappale. Hyvä diili.)

Annoihin pitäis palata taas pian...

4 kommenttia:

 1. Hauska seurata tätä haastetta muillakin, yllättävän paljon samoja kirjoja osalla ja osalla on ihan eri valinnat :)

  Itselläni nimittäin oli tämä surulliseksi tekevä kirja tuo Anne Frankin nuoren tytön päiväkirja, vaikkakin se lukemisestä on useampi vuosi. Myös Celia Ahernin P.S Rakastan Sinua on takuu varma itkukirja..

  VastaaPoista
 2. Katinka, olet oikeassa - myös P.S. Rakastan sinua on surullinen kirja. On muuten tosi paljon semmoisia kirjoja, jotka itkettää, mutta jotka on kuitenkin vaan niin hyviä!

  VastaaPoista
 3. Ihana tämä kirjahaaste. Tekisi itsekin mieleni matkia ideaa. :) Minulle tulee ensimmäiseksi mieleen Torey Haydenin Häkkipoika. En muista että olisin ikinä itkenyt niin paljon kirjaa lukiessa, kuin sen kirjan parissa. Mutta hieno kirja silti, tai juuri siksi.

  VastaaPoista
 4. Aura Illumina, nämä haasteet on mukavia, hyppää ihmeessä mukaan aina kun siltä tuntuu! Olet oikeassa tuon Häkkipojan suhteen, se on tosi surullinen. Ja hieno kirja, kyllä.

  VastaaPoista