maanantai 4. huhtikuuta 2011

Päivä 4 - Paras kirja suosikkisarjasta

Day 04 – Favourite book of your favourite series

Eli Pottereiden maailmassa jatketaan. Kyllä se suosikki on eka osa, Harry Potter ja viisasten kivi. Siitä kaikki alkaa, ja jotenkin se on minulle aina ollut se suosikkiosa. Kakkospaikalle kuroo kovaa kolmososa eli Azkabanin vanki, jossa kuvioihin tulee yksi lempihahmoistani eli Sirius Musta. Sarjan loppuosat eivät mielestäni pääse ihan yhtä loistavaan tunnelmaan kuin nämä kaksi.

Viisasten kivi on vielä semmoista aika leppoisaa menoa, ja lähinnä sarjan maailmaan tutustumista. Siksi se on ehkä niin hyvä ja voittamaton Potter.

Kertokaas muuten muut Pottereita lukeneet tyypit, että mikäs on teidän suosikkiosa Potter-sarjasta?

7 kommenttia:

 1. Azkabanin vanki oli minunkin lemppareitani juurikin Siriuksen vuoksi, mutta pidin myös myöhempien kirjojen tapahtumista. En pakosta muista, meneekö nyt oikean kirjan piikkiin, mutta luultavasti puoliverinen prinssi on ollut kaikista kiinnostavin jännittävän juonensa puolesta. Sitten taas liekehtivän pikarin kolmivelhoturnajaiset oli tylsää luettavaa, mutta toi taas uusia kiinnostavia henkilöitä esille. Ja viimeinen osa oli liian perinteistä taistelufantasiaa.

  Kirjat on kuitenkin hämmästyttävällä tavalla niin erilaisia ja jakaa lukijoiden mielipiteitä.

  VastaaPoista
 2. Minä valkkasin myös Azkabanin vangin, siinä on ajalla venkslaamista, Sirius, Lupin ja päähenkilöt eivät ole enää ihan pikkunappuloita. Tosin, pidän myös Viisastan kivestä todella paljon : )

  VastaaPoista
 3. Teen tästä vielä tänään kattavamman arvion omaan blogiini, mutta oma suosikkini on Puoliverinen prinssi. Hyvinä kakkosina seuraavat sitten Kuoleman varjelukset sekä Azkabanin vanki.

  VastaaPoista
 4. Kyllä se on Azkabanin vanki, koska lempihahmoni Sirius astuu kuvioihin. :)

  VastaaPoista
 5. Hoo, muitakin Siriuksen ystäviä siis on! Ja kiinnostavaa kuulla muiden mielipiteitä suosikki-Potterista.

  VastaaPoista
 6. Itse pidänn eniten viimeisestä, koska se vie tarinan aivan uusiin ulottuvuuksiin ja siinä on niin paljon kaikkea. Se jotenkin tiivistää niin hyvin koko sarjan. Kirjottelinkin aiheesta lyhyesti jo omaan blogiini ;)

  VastaaPoista
 7. Minäkin liputan Azkabanin vangin puolesta. Sitä lukiessani todella tajusin, että nyt on löytynyt kirjasarja vailla vertaa (kyllä, olen Potter-tyttöjä, vaikka valitsinkin huhtihaasteen kolmoskohtaan Neiti Etsivä -sarjan).

  Pidin ihan valtavasti ensimmäisestä ja toisesta osasta, mutta Azkaban yllätti ja ihastutti vielä enemmän. Ymmärsin ehkä, että tässä sarja jossa ei vain toistella entisten osien juonia. Toki ensimmäisellä osalla on spesiaali paikka sydämessäni myös, koska sen parissa oli aivan mahtavaa tutustua tähän uuteen taikamaailmaan.

  VastaaPoista