torstai 7. huhtikuuta 2011

Päivä 7 - Eniten aliarvioitu kirja

Day 07 – Most underrated book

Oho, tämä on vaikea. Aliarvioiduin kirja? Hmm. Tähän ei tule nyt mitään yhtä ainoaa millään mieleen näin äkkiseltään, joten otan tähän tällaisen kollektiivisen ilmaisun: hömppäkirjat.

Välillä kirjallisuuden opiskelijana olen pohdiskellut tätä "hienojen" ja "viihteellisten" kirjojen tasapainoa. Toisinaan tuntuu, että hömppäkirjoja pitää lukea kotona piilossa, ja kätkeä syvälle hyllyn sisuksiin... Kun taas ikiklassikkohienotkirjat ovat semmoisia, joita pidetään esillä ja luetaan yliopistolla.

Minä sanon nyt että HÖHPÖH. Mielestäni kirjallisuuden idea on antaa jonkinlaista nautintoa, viedä pois arkipäivästä uusiin maailmoihin ja antaa myös muuta ajateltavaa rentoutumisen takia. Nih! Hömppäkirjallisuudelle on oikeasti ihan paikkansa ja tilauksensa. Kiva on toki lukea klassikoita ja sivistää itseään, mutta ihan yhtä kiva (ja tärkeä) on lukea viihdettä, josta tulee hyvä olo.

Taidanpa nyt palata kesken olevan hömppäkirjani pariin!

2 kommenttia:

  1. Oon kyllä samaa mieltä. Tosin siinäkin menee se raja, että multa meinaa joskus lähteä järki, kun joku on kirjottanut suht hyvän kevyen kirjan, jossa tarina on ok ja kiinnostava, mutta se on kirjotettu niin kökösti että melkein itku tulee. Mun mielestä kirja voi olla kevyt tai rankka tai mitä vaan, mutta kyllä se täytyy sitten kirjoittaa hyvin. Mä olen lukenut muutamankin huonon klassikon ja monta hyvää hömppäkirjaa ;)

    VastaaPoista
  2. Ihan totta! Kevytkin kirjallisuus pitää olla kohtuullisen tolkusti kirjoitettu. Sama kuin että suomennos pitää olla myös hyvä - en kestä pilkkuvirheitä tai muuta typerää edes kevyessä kirjallisuudessa...

    VastaaPoista