lauantai 9. huhtikuuta 2011

Päivä 9 - Kirja josta en uskonut pitäväni mutta jota päädyin rakastamaan

Day 09 – A book you thought you wouldn’t like but ended up loving


Tämä on jo vähän helpompi. Olen ilmeisesti siis ennakkoluuloinen! :D


Olen koettanut monta kertaa lukea Terry Pratchettin kirjoja, mutta kun ei. Ne ei vaan toimi mulla. Mutta sitten löysin Valtion, josta olen kirjoittanut täällä. Ja tästä tykkäsin tosi paljon. Kirjan lukemisesta on jo suunnilleen puolitoista vuotta aikaa, joten en oikein edes muista, millainen kirja oli. Muistan vaan sen, että se oli hyvä! Pitääpä lukea uudellen.


Suunnilleen tasoissa edellisen kanssa tulee myös Tuomas Vimma. Luin hänen Helsinki 12 -kirjansa puolipakolla ja vihasin sitä. Mutta jostain syystä luin sen uudelleen. Ja uudelleen. Ja sitten luin hänen kaksi seuraavaa teostaan. Uudelleen ja uudelleen. Niissä on jotain. Ne ovat ärsyttäviä kirjoja, mutta niissä on kummallisesti jotain koukuttavaa.

3 kommenttia:

 1. Minäkään en ole koskaan ollut kiinnostunut Pratchettin monen monta kirjaa käsittävästä sarjasta (mikä kiekkojotainjotain se onkaan nimeltään). Mutta tuo Valtio on aina välillä ollut mielessä. Takakansiteksti oli mielestäni todella mielenkiintoinen, mutta en vain ole saanut aikaiseksi tarttua kirjaan.

  VastaaPoista
 2. Kappas vain, samat sanat. Pratchetti ei ole uponnut, ei edes elokuvina.

  Aivan ihan löytö tämä blogisi. Täytyypä tutkiskella hieman pintaa syvemmältä, mitä olet täällä kirjoitellut.

  VastaaPoista
 3. Sonja, mä olen monta kertaa yrittänyt noita Kiekkomaailma-kirjoja, ja en kyllä tykkää. Mutta Valtioon kannattaa tutustua.

  Aura Illumina, ai näistä on tehty elokuviakin, huh. En taida kokeilla. :D Kiva jos tykkäät blogistani!

  VastaaPoista