lauantai 2. huhtikuuta 2011

Päivä 2 - kirja jonka olen lukenut useammin kuin kolme kertaa

Day 02 – A book that you’ve read more than 3 times

Hömm, tämä ei sinänsä ole vaikea, kun hankaan samoja kirjoja aina uudelleen läpi, joten näitä moneen kertaan luettuja tuppaa kerääntymään. Mutta laitetaan tähän vaihtelun vuoksi joku semmoinen, mitä en ole pitkään aikaan lukenut.
P.L. Traversin Maija Poppanen - sarja on ihan huippu, lapsuuteni (ja nuoruutenikin) klassikko. En tiedä monestiko olen nämä lukenut, erityisesti ekat kaksi osaa. Löysin nämä ala-asteikäisenä varmaankin siskoni vinkistä, ja ihastuin tähän tuimaan lastenhoitajaan, joka kuitenkin onkin mitä mainioin tyyppi - sillä hän sattuu olemaan jonkinlainen noita, joka saa lääkkeet maistumaan hyvältä ja jonka avulla lapset pääsevät matkustamaan tähtiin saakka.

Okei - mun on saatava taas lukea näitä! Paikallisessa kirjakaupassa on englanninkielisenä eka osa - pitäiskö hakea?

3 kommenttia:

 1. Vähän harmittaa, että en löytänyt Traversin kirjoja ennen Disneyn leffaversiota. Luin nimittäin Maija Poppasen vasta viime vuonna ensimmäistä kertaa ja petyin, kun lastenhoitaja oli niin koppava ja ilkikurinen. No mutta turha enää harmitella, kun on jo rakastunut palavasti Disneyn Maijaan ;)

  VastaaPoista
 2. En tiennytkään, että Maija Poppanen on ihan sarja! Taas oppi uutta:)

  VastaaPoista
 3. Heli, minä luin kirjoja ennen leffaa. Olen kyllä siis leffankin nähnyt. Mutta niin käy helposti, että kumpaan ekana tutustuukin, kirjaan tai leffaan, se tuntuu oikealta versiolta!

  Sonja, kyllä näitä on mun mielestä suomennettu ehkä joku kuusi, ja ne lienee ilmestyneet kolmena yhteispainoksena. Jos nyt oikein muistan!

  VastaaPoista