maanantai 14. maaliskuuta 2011

SCARLETT DE SAINT-GERMAIN: Dracula en Dior

Tämän kirjan koppasin eräänä päivänä kirjakaupan hömppähyllystä metromatkalukemisiksi. Vaikutti sopivan höpöltä aivottomaan lukemiseen...

Kyseessä on siis pukeutumisopas vampyyreille ja muille ikuisille olennoille. Perinteisestihän vampyyrit ovat hiiviskelleet mustissa viitoissa ja tukka sotkussa, mutta nykyaika vaatii vampyyrejakin uudistumaan. Siispä kuvitteellinen rouva de Sait-Germain neuvoo hyviä vinkkejä, miten näyttää ikuisesti hyvältä. Todellisen kirjoittajan nimeä ei muuten kerrota missään...

Tämä kirja on hilpeä parodia, öö, ihan kaikesta mikä liittyy vampyyreihin tai pukeutumiseen. :D Ensinnäkin nimi tietenkin viittaa kirjaan Paholainen pukeutuu Pradaan, ja kirjassa on paljon viittauksia mm. True Blood- sekä Twilight-sarjoihin.

Hassua on muuten se, että tämä kirja lienee muuttunut käännöksessä aika paljon, alkuteos on kyllä Dracula in Dior (suora käännös), mutta  englanninkielisen teoksen kirjoittaja onkin nimeltään Scarlett Stoker (vrt. Dracula!). Tätä on siis ranskalaisille tyypilliseen tapaan fiksailtu enemmän ranskalaiselle yleisölle sopivaksi.

2 kommenttia:

  1. Okei. Tän mä ainakin luen, tosin englanniks kun en tota ranskaa osaa. :D Vaikuttaa ihan mahtavalta kirjalta, ja just hömppä-hömppä on mun lempparia. Pitää kattoo että mistä saisin sen tilattua..... en malta odottaa!!!

    VastaaPoista
  2. Kannattaa tosiaankin! Tämä oli kyllä varsin viihteellinen opus. Varmasti on helppo löytää jostakin englanniksi!

    VastaaPoista