tiistai 22. maaliskuuta 2011

ELIZABETH GILBERT: Eat, pray, love - Omaa tietä etsimässä


Tämä kirja kulkeutui mukanani Suomesta helmikuisella reissullani kotomaahan. Nyt sain sen luettua, jostain syystä sen lukeminen jäi kesken tässä välillä.


Kirja kertoo Elizabeth Gilbertistä (hei se on tää kirjailija!), joka kyllästyy elämäänsä Ameriikassa. Hän on eronnut, epämääräisessä suhteessa, masentunut, ja kaikki on vähän pyllyllään.

Hän päättää repäistä, ja lähtee reissuun: ensin matka vie Italiaan, sitten Intiaan, ja lopuksi Indonesiaan. Italiassa Elizabeth opiskelee kieltä ja ruoasta nauttimista. Intiassa hän opettelee keskittymään ja meditoimaan. Lopulta Indonesiassa hän jutustelee vanhan poppamiehen kanssa, joka ennustaa kädestä. Ja kaikkialla hän ystävystyy ihmisten kanssa, ja oppii elämään itsensä kanssa.

Matka on samalla jonkinlainen kasvu- ja parantumiskertomus. Kirja on omaelämäkerrallista aineistoa, eli siis ainakin osittain tositarinaa (en tiedä onko juttuja väritetty). Kirja on mielestäni viihdyttävä tapaus, ja jollain tapaa kyllä syvällinen. Se on helppo lukea, ja teksti juoksee kivasti eteenpäin.

Kirja on ilmestynyt myös elokuvana. Pitäisi ehkä katsoa se...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti