keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Haaste!

Luettua-blogin Sanna ilahdutti minua pikku haasteella: kukamitämissämilloin, mitä mielessä nyt? Siispä vastailen siihen nyt!

KUKA?
Cathy, 24 vuotta, suomen kielen ja kirjallisuuden opiskelija. Välivuotta vietän nyt Ranskassa opiskellen ranskan kieltä. Tulevaisuuden suunnitelmana on olla äikän maikka!

MITÄ?
No kirjoja kirjoja! Kirjapäiväkirja, muistikirja itselle, vinkkejä muille.Tämä on vaan itselle helpoin ja lähin aihe!

MISSÄ?
Kotona yleensä. Tällä hetkellä koti on tosiaan Pohjois-Ranskan Lillessä, mutta kesällä koti siirtyy takaisin Keski-Suomen Jyväskylään! Kirjoitan aina miähen tietokoneella, koska oma pikku miniläppäri ei ole koskaan yhdistettynä internetiin. :)

MITÄ MIELESSÄ NYT?
Paljon asioita. Ensinnäkin: íhanaa että olen löytänyt ranskankielisen musiikin, täältä löytyy aarteita! Toisekseen: hei se on kevät nyt. Täällä ainakin! Lisäksi mielessä on esitelmä, joka pitäisi pitää yliopistolla tänään. Vähän jännittää, mutta sittenpä se on ohi. Kirjoihin liittyen mielessä on ajankohtainen ongelma: miten onnistun saamaan kaikki täällä ostamani kirjan Suomeen? Lentoyhtiöillä kun on kuulemma painorajat...

Semmosta tänään!

7 kommenttia:

 1. Kuinkahan paljon niitä kirjoja on tullut ostettua? :D Ja niimpä niillä lentoyhtiöillä taitaa olla... Onnea yritykseen saada ne turvallisesti tänne Suomeen! :D

  VastaaPoista
 2. Hei, pidän blogistasi. Olen saanut täältä paljon hyviä lukuvinkkejä! Olen hyvä kielissä, ja haluaisin tehdä jotain niihin liittyvää työkseni tulevaisuudessa. Ongelmani on, että olen ujo. Voiko ujo olla mielestäsi esim. hyvä opettaja? Jännitätkö koskaan esiintymistä?

  VastaaPoista
 3. Pinja, kirjoja on tullut ostettua aika paljon. Melkein kaksi matkalaukullista on jo matkannut Suomeen, ja vielä on jäljellä...

  Linda, kiva jos pidät blogistani! Minähän opiskelen opettajaksi, ja se on sinänsä jännä juttu, koska olen aina ollut kohtuullisen ujo. Tai enimmäkseen ehkä nuorena. Esiintymistä jännitän vähän joka kerta! Minulla oli vuosi sitten opettajaharjoittelua, ja toisinaan olin ihan paniikissa ennen tuntia. Mutta se jännitys katosi aina sitten hiljaksiin. Olen kyllä ehdottomasti sitä mieltä, että ujokin voi olla hyvä ope. Ehkä se ujous jollain tavalla sitten vähenee siinä matkan varrella. Miksikäs sinusta ei voisi tulla vaikka kieltenopettaja? Tai ihan mitä tahansa muutakin! Ujous on ehkä hankalaa, mutta siitä huolimatta voi tehdä vaikka mitä. Aluksi esiintyminen ym. voi olla jännää, mutta harjoittelemalla siitäkin selviää!

  VastaaPoista
 4. Hei,
  Täällä yksi ujo kieltenopettaja, nyt 11. vuosi ranskan, englannin ja ruotsin opettajana menossa ja hyvin olen pärjännyt luonteestani huolimatta:). Vinkki: keskity oppilaisiin niin unohdat omat tuntemuksesi. Kaikenlaisia opettajia tarvitaan, myös ujoja. Todennäköisesti voit kääntää ujoutesi hyödyksi, koska ymmärrät sitten ujoja opiskelijoita helposti, ja heitä on paljon.

  VastaaPoista
 5. Susanna, kiva kuulla kokemuksia! Ja se on ihan totta, että ujoja ihmisiä on ihan hurjan paljon, ja omat kokemukset on takuulla vahvuus ujojen oppilaiden kanssa toimittaessa.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kovasti kannustuksesta Susanna ja Cathy! Olen nyt lukiossa ja ajattelin hakea yliopistoon ensi vuonna ja ehkä minusta tulee vielä kieltenopettaja... katsotaan.

  VastaaPoista
 7. Linda: tsemppiä opiskeluihin ja yliopistoon hakemiseen sitten aikanaan!

  VastaaPoista