torstai 17. kesäkuuta 2010

VIKTOR PELEVIN: Viides maailmanvalta

Minähän tykkään vampyyrikirjoista, se lienee jo kaikille tullut selväksi... Nyt olen lukenut todellakin erilaisen vampyyrikirjan.

Kirjan päähenkilö on Roma, venäläinen mies, joka eräänä päivänä kadulla kävellessään näkee tekstin "Haluatko eliittiin? Ainutkertainen tilaisuus!" ja sen vieressä nuolen. Roma lähtee seuraamaan nuolia, eikä arvaakaan, mihin päätyy.

Hänestä tulee vampyyri. Mutta nykyajan Moskovan vampyyrit eivät olekaan ihan sellaisia, kuin vanhat tarinat kertovat... Vampyyrit ovat ihmisten hallitsijoita, "viides maailmanvalta". Roman täytyy käydä läpi kummallisia muutoksia tiellään vampyyriksi. Hän opiskelee kahta oppiainetta, glamouria ja diskurssia sekä rakkauden ja kaksintaistelun taitoja.

Kirja oli todella outo. Ja hyvä. Ihmettelen kovasti, mistä kirjailija on tämän tarinan kiskaissut. Rivien välistä on aistittavissa kovasti paljon ironiaa ja satiirin piirteitä... Kirjasta kuitenkin pidin kovasti, vaikka se saikin minut monta kertaa kovin hämmennyksiin. Tosiaankin - erilainen vampyyrikirja, jonka loppua on kyllä mahdoton arvata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti