tiistai 8. kesäkuuta 2010

DOUGLAS PRESTON - LINCOLN CHILD: Kuoleman asetelma


Luin joulun tienoilla ensimmäisen suomennetun agentti Pendergast -kirjan, Ihmeiden kabinetin. Seuraavaa jo kovasti tässä odottelinkin, ja riemastuin todetessani sen ilmestyneen kirjakauppoihin! Pitihän se saada heti.

Tällä kertaa Pendergast ratkoo pientä kansasilaista maalaiskylää riivaavaa sarjamurhaongelmaa. Kaupungissa vaanii hullu tappaja, joka riistää uhreiltaan ruumiinosia, ja asiaan tuntuu liittyvän myös alueen julma intiaanihistoria.

Pendergast saapuu tutkimaan ongelmaa, ja hankkii avukseen kylän virallisen kummajaisen, teinityttö Corrien. Yhdessä he lähtevät metsästämään murhaajaa, joka järjestelee kuoleman asetelmia maissipeltojen keskelle.

Pendergast on kyllä mainio henkilö! Nerokasta on nimittäin se, ettei lukija tiedä agentista juuri mitään. Hän on yhtä mystinen hahmo lukijalle kuin kirjan muille henkilöille. Lisäksi agentti on kuvattu mainiosti, ja hänen murhanratkontaansa on kyllä ilo seurata.

Kirja oli kyllä sitä mitä odotinkin. Loppua kohden alkoi nousta hirveä odotus (jopa vähän kauhistus), että mitä ihmettä, kuka tai mikä murhaaja oikein on?! Täytyy myöntää, etten kyllä olisi loppua arvannut millään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti