torstai 17. kesäkuuta 2010

STEPHENIE MEYER: Bree Tannerin lyhyt elämä


Hohoo, minkä aarteen bongasinkaan kirjakaupasta tänään! Tämähän ilmestyi jokin aika sitten englanniksi, mutta kun tiesin sen pian tulevan suomeksikin, niin jaksoin odottaa. Ja tänäänhän se oli sitten putkahtanut kirjakaupan hyllyyn, vaikka käsittääkseni sen piti ilmestyä vasta ensi viikolla... Ostin sen ja laukkasin heti kotiin lukemaan. (Kuvia ei netistä muuten löytynyt suomenkielisesta kannesta millään!)

Kirja on siis jonkinlainen sivutarinajuonne Epäilys-romaaniin. Bree Tanner on näennäisen yhdentekevä sivuhahmo, vastasyntynyt vampyyri, joka muiden muassa hyökkää epätietoisuuttaan Culleneiden kimppuun. Kirja kertoo hieman Breen taustoista, ja jos on lukenut Epäilyksen, niin tietää kyllä tämän kirjan lopun. Mutta joka tapauksessa kirja on jotenkin ihana kertomus. Kirjassa ei Bellaa ja Edvardia käsitellä juuri lainkaan, mutta onkin aivan erinomaisen viehättävää. Houkutus-kirjojen maisemat, Epäilyksestä tutut tapahtumat toisesta näkökannasta - ihan mahtavaa! Meyer on antanut hahmon sivuhenkilölle, joka sitten alkaa elää omaa elämäänsä. Minusta hieno ratkaisu.

Mielestäni tämä on lyhyydestään huolimatta komia lisä Houkutus-kirjoihin. Semmoinen herkullinen välipala! Varmasti tulen lukemaan tämän monta kertaa uudestaankin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti