perjantai 18. kesäkuuta 2010

MAGGIE STIEFVATER: Väristys

Tätä kirjaa olen jo pitkään katsellut kirjakaupassa. Vihdoin ostin sen, ja kannattikin...

Kirja kertoo Gracesta, joka tarkkailee kotinsa takana metsässä eläviä susia. Erääseen hänellä on ihmeellinen yhteys, ja susi ja Grace tutustuvat, siinä määrin kuin ihminen ja villieläin voivat. Susi on kuitenkin nuori mies nimeltä Sam, joka talven tullen kylmän vaikutuksesta muuttuu sudeksi. Kesällä hän saattaa elää normaalia ihmiselämää.

Grace tunnistaa eräänä päivänä takapihalle ilmestyneen miehen omaksi sudekseen. Siitä alkaa Samin ja Gracen ihanan suloinen rakkaustarina. Mutta aikaa ei ole loputtomasti, vaan hyvinkin rajallisesti.

Ah. Siis voi että. Tämä kirja oli aivan ihana. Pidän tästä yhtä paljon kuin Houkutus-kirjasta sen luettuani. Tästä jäi samanlainen fiilis: uskomattoman suloinen rakkaustarina, jossa kaikki ei kuitenkaan voi mennä niin hyvin kuin toivoisi. Kieli on kaunista, henkilöt sympaattisia ja juoni mainiosti punottu. Tästä ei kyllä kirja paljon paremmaksi tule... Onneksi kirja on trilogian ensimmäinen osa. Seuraava ilmestyy vuoden 2011 keväällä suomeksi. Se on kuitenkin varmaan luettava jo englanniksi sitä ennen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti