keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

NORA ROBERTS: Kunnian kautta

Nyt tästä kioskikirjallisuudesta intoutuneena tulin lukeneeksi uteliaisuuttani myös Nora Robertsin kirjan, jonka on kustantanut Harlequin. On ihan kiinnostavaa nimittäin lukea tämä kirja sen jälkeen kun on lukenut "oikeita" kirjoja, jotka on kustantanut Gummerus.

Kirja on historiallinen rakkausromaani, joka sijoittuu Skotlantiin 1700-luvun puoliväliin. Serena on ylpeä skottityttö, joka vihaa englantilaisia enemmän kuin mitään muuta. Häneen rakastuu Brigham, joka on Serenan veljen ystävä - ja englantilainen. Serenan ja Brighamin välillä alkaa taistelu ylepyden ja rakkauden välillä.

Kirja oli oikeastaan aika epä-norarobertsmainen! Johtunee ehkä siitä, että yleensä nämä skottihistoriaan liittyvät kirjat on kirjoittanut Jude Deveraux, heh. Roberts kirjoittaa kuitenkin enemmän nykyaikaan sijoittuvia kirjoja. Tämä oli kyllä ihan onnistunut opus, palveli tarkoitustaan mainiosti: tämä on viihdyttävä, taattua aivot narikkaan -materiaalia.

3 kommenttia:

 1. Heippa!

  Pakko tulla kehumaan, että tästä blogistasi on paljon iloa. Kun käyn kirjastossa ja selaisen kirjahyllyjä, sieltä vain hyppää esille uutuuskirjoja, jotka olet täällä esitellyt, niin kirja on helppo napata mukaan. Jos en olisi lukenut kirjasta täältä, niin en välttämättä edes noteeraisi sitä. Meillä on melko yhteneväinen kirjamaku : D

  VastaaPoista
 2. No hei, tiiätkö että tuo sun kommentti ilahdutti kovin! Hauska tietää, että jollekulle on tästä iloa!

  VastaaPoista
 3. Ostin samaisen kirjan kirpparilta joskus talvella ja luin Gabaldonin puutteessa tätä. Yllättävän samakaltaiset tarinat muutes! Tyyli oli ehkä vähän naiivi, joko suomentaja taikka uransa alkuvaiheilla oleva Nora oli clichéiden kautta päättänyt viedä tarinaa eteenpäin, samoin jotkut ilmaisut olivat niin latteita, vailla tunnelatausta, vaikka kirja muuten uhkuikin villejä fantasioita. Hyvä välipala tosin, jos ei tahdo mitään liian vakavaa. Olin kyllä vähän pettynyt, kun Noran kirjojen fani ollut (mm. fantasia-trilogia ja Eve Dallasit sekä menneisyyden vangit). Mutta Skotlanti on silti ♥

  VastaaPoista