lauantai 5. kesäkuuta 2010

CHARLAINE HARRIS: Veren voima

Hohoo, vampyyrikirjallisuuden lukeminen jatkuu!

Tämä Charlaine Harrisin kirja ilmestyi tässä kesäkuun alkupäivinä suomeksi. Kirjaa on varmasti odotettu kovasti, koska tähän kirjasarjaan perustuu telkkarisarja True Blood, jota minä tosin en ole katsonut. Eniveis, kirjaa olen kyllä odottanut.

Kirja kertoo siis tarjoilijatar Sookiesta, joka viettää tavallista elämää. Paitsi että hän pystyy lukemaan ihmisten ajatuksia, mikä hieman häiritsee hänen normaalia elämäänsä... Eräänä päivänä hänen työpaikalleen ilmestyy vampyyri, nimeltään Bill. Luonnollisestihan tässä käy niin, että alkaa kiva pikku romanssi, jonka tiellä tosin on muutami ongelmia. Ensinnäkään Billin kaverit eivät ole kovin kivoja, ja toiseksi, kaupungissa tapahtuu outoja murhia, joita epäillään vampyyrien tekemiksi.

Kirja kyllä täytti odotukseni, tosiaankin. Se on hauska, jännä, viihdyttävä ja romanttinen. Aivan ihanaa vampyyrikirjallisuutta. Juurikin sitä, mitä odotinkin... Mitään korkeakirjallisuutta tämä ei ole, mutta sitä tämän tuskin on tarkoitus ollakaan. Genrensä loistava edustaja kyllä! Toinen osa ilmestyy muistaakseni loppukesästä suomeksi. Sitä odotellessa...

2 kommenttia:

  1. Luin tämän alkuvuodesta englanniksi ja tykkäsin myös paljon. Jäin koukkuun ja pitihän niitä seuraavia osia sitten tilata myös, lukemaan en ole kuitenkaan vielä ehtinyt.

    VastaaPoista
  2. Itse olen vähän katsonut sarjaa ja se tuntui ihan äärettömän idiootilta, mutta kirjana tarina voisi toimiakin, pitääpä etsiä käsiin : )

    VastaaPoista