keskiviikko 10. helmikuuta 2010

PIRJO HASSINEN: Voimanaiset

Voimanaiset on Hassisen teos vuodelta 1996. Kirja kertoo Juliasta, jolla on kaksi äitiä - oikea äiti sekä tämän sisko, jotka ovat kuitenkin yhtä lailla hänelle äidin asemassa, sillä he ovat aina asuneet kolmistaan.

Kirja on lyhyehkö kuvaus siitä, kuinka Julia irrottautuu kolmekymppisenä tahdottoman äitinsä ja päällepäsmäröivän tätinsä taloudesta. Hän nimittäin tapaa nuoruudenrakkautensa, josta äitien mielestä ei ole kuin harmia. Täti osoittautuukin aika ilkiöksi kirjan aikana, sellaiseksi hahmoksi josta en pitänyt sitten yhtään...

Kirja vaikuttaa siltä, että Julian elämä menee sekavaan suuntaan, jonnekin minne sen ei pitäisi mennä. Mutta lopussa on kuitenkin toivon pilkahdus.

Tämä kirja ei mielestäni yllä sinne, missä Hassisen uudemmat teokset keikkuvat. Tässä ei ole samanlaista tunnelmaa ja henkilöhahmojen elävyyttä kuin esimerkiksi Kuninkaanpuistossa. Kuitenkin pidin tästäkin kirjasta jollain tavalla - se oli nimittäin aika erikoinen tapaus! Omituisuudestaan huolimatta teoksessa on jotain syvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti