torstai 23. heinäkuuta 2009

PIRJO TUOMINEN: Kotiopettaja

Pirjo Tuomisen kirjoja olen lukenut joskus vuosia sitten viimeksi, mutta nyt päätin tarttua Tuomisen uusimman sarjan ensimmäiseen osaan.
Kotiopettaja kertoo nuoresta maisterista Pontus Palenista, joka menee töihin kauppaneuvos Deckerin perheeseen, opettamaan perheen lapsia kesäksi. Tapahtuma-aikana on 1830-luku.
Kirja keskittyy nimenomaan Deckerin perheeseen, joak viettää kesää ruukinkylän kartanossaan. Henkilöhahmoja onkin vain vähän perheen ulkopuolelta, mutta toisaalta henkilöskaala onkin monimuotoinen.
Tuominen kirjoittaa aika elävää tekstiä, jota on kiva lukea. Kirja on selkeästi sarjan ensimmäinen osa, koska se päättyy melko avoimesti. Onneksi sarjan seuraava osa on jo ilmestynyt, joten sitä voi seuraavaksi lähteä metsästämään.

2 kommenttia:

  1. Hei! Hauska uusi löytö tämä blogisi. Olen muutaman kerran pyöritellyt käsissäni tätä Kotiopettajaa kirjastossa käydessäni. Kotiin saakka kirja ei ole vielä päätynyt, nyt sain taas kipinän lainata tämän, kun luin arviosi kirjasta. Pirjo Tuomiselta olen lukenut tähän mennessä vain yhden kirjan, Hakaniemen kaunis Helene, josta pidin oikein paljon ja joka innoitti tutkimaan Helsingin historiaa tarkemminkin, etsiskelin kirjan lukemisen jälkeen netistä varsinkin vanhoja, Helsinkiä kuvaavia valokuvia.

    VastaaPoista
  2. Kiva kun joku käy tätä lukemassa! Kiitos myös vinkistä, taidan metsästää mainitsemasi kirjan käsiini! Pahus kun ei vaan ehdi lukea niin paljon kuin tahtoisi...

    VastaaPoista