torstai 16. heinäkuuta 2009

EILEEN FAVORITE: Sankarittaret

Tämä on todellinen kirjanrakastajan herkkupala! Teoksen päähenkilö on Penny-tyttö, joka pitää äitinsä kanssa syrjäisellä seudulla täysihoitolaa. Mielenkiintoista on se, että täysihoitolan tärkeimmät asiakkaat ovat romaaneista lomalle lähteneitä sankarittaria. Teos kertoo hauskasti sankarittarien edesottamuksista nykymaailmassa.


Lomalla käyvät mm. Humisevan harjun Cathy ja Tuulen viemän Scarlett. Sankarittarien persoonallisuus tulee hienosti esiin, henkilöt ovat todella kuin alkuperäisissä teoksissa.

Sitten asiat kuitenkin menevät sekaisin, kun erään kirjan sankarikin pääsee pakoon kirjasta ja tulee etsimään sankaritartaan...

Itse olen aina tykännyt intertekstuaalisista viitteistä, ja tämä kirja on niitä täynnä! Kerronta on sujuvaa, teksti helppolukuista. Oikeastaan ei ole mitään pahaa sanottavaa tästä teoksesta!

Kuva

2 kommenttia:

  1. Ensiksikin, on mukava seurailla tätä blogia ja etsiä uusia kirjavinkkejä :)

    Sankarittaret oli mustakin kerrassaan mainio kirja, nyt saisin siitä toki vielä enemmän irti kun oon lukenut Tuulen viemää. Pitänee lukea Sankarittaret uudestaan!

    VastaaPoista
  2. Itse tässä pohdiskelin, että pitäis lukea tuo Tuulen viemää, koska se on minultakin rästissä. Ja sen jälkeen Sankarittaret uusintakierrokselle!

    VastaaPoista