tiistai 21. heinäkuuta 2009

AYAAN HIRSI ALI: Pakomatkalla

Katselin tätä kirjaa kirjakaupassa taannoin, ja sitten kun se sattui kirjastossa silmiin, piti se sitten lainata. Kirja kertoo Ayaanista, somalialaisesta naisesta, joka päätyy monien mutkien kautta Hollannin parlamenttiin ja saa tappouhkauksen. Hirsi Ali pakeni nuorena naisena järjestettyä avioliittoa, ja päätyi Hollantiin turvapaikanhakijaksi. Hän myös sai turvapaikan, opiskeli hollantia, pääsi yliopistoon ja lopulta parlamenttiin.
Hirsi Ali oli alkuaan islamilainen, mutta syyskuun 11. päivän terrori-iskujen jälkeen hän sanoutui irti islamista ja alkoi voimakkaasti kritisoida sitä. Siksi hän lopulta sai sen tappouhkauksenkin, ja koki myös muita vaikeuksia mielipiteidensä takia.
Kirja on vaikuttava siksi, että se on tositarina, oikea elämäkerta. Hirsi Ali kirjoittaa hyvin ja mielenkiintoisesti. jäin kirjaan niin koukkuun, että se piti lukea käytännössä yhteen menoon. Kirja myös kertoo asioita suorapuheisesti ja islamista paljastuu sellaisia puolia, joista ei ole ennestään tiennyt mitään.

2 kommenttia:

  1. Minäkin pidin kirjaa valtavan mielenkiintoisena! Hirsi Alin lapsuudenkokemukset olivat kyllä karmaisevia, yhdessäkin kohtaa piti palata tarkistamaan luinko tosiaan oikein, että isoäiti _puri_ pikkutyttöä. Rohkea ja älykäs nainen eikä varmasti ole valinnut helpointa kohtaloa.

    VastaaPoista
  2. Joo, kirjassa tosiaankin on järkyttäviä asioita! Mutta siitä ei pääse mihinkään, että tarina on kiinnostava ja koukuttava. Kiva lukea tositarinoita voimakkaista naisista.

    VastaaPoista