tiistai 9. helmikuuta 2010

TOREY HAYDEN: Lapsi muiden joukossa

Näinhän tässä kävi, että heti edellisen Haydenin perään oli aloitettava seuraava! Tämä on uusin Haydenin kirjoista, ja minua mietityttääkin, onko kirjoja lisää (pitääpä googlata).

Tämä kirja on siitä erikoinen, että keskiössä onkin lasten sijasta eräs aikuinen! Samalla kun Hayden opettaa jälleen yhtä ongelmallisten lasten luokkaa, hän ikään kuin vahingossa alkaa auttaa myös erään lapsen äitiä, jolla on ongelmia enemmän kuin tarpeeksi.

Jälleen kerran Hayden kuvaa lapsia ja koulun tapahtumia lämmöllä. Hän ei myöskään epäröi kirjoittaa omista epäonnistumisistaan. Siksi kirjat varmasti tuntuvatkin niin aidoilta.

Tästä pidin jotenkin ehkä poikkeuksellisenkin paljon, vaikka kaikki Haydenin kirjat ovat hyviä. Jotenkin ongelmat muuttuivat käsinkosketeltavammiksi, kun aikuinen tarvitsi apua. Lisäksi kirjasta tulee hyvä olo, kun joskus sattuu onnellisiakin tapauksia vaikeassa arjessa.

En tiedä mitä teen, jos Haydenilta ei ilmesty enempää kirjoja! Kaksi minulla on vielä lukematta, mutta odottavat tosin vuoroaan kirjahyllyssä...

Joka tapauksessa: jotain näin aitoa ja koskettavaa on ihana lukea kaiken fiktion joukossa. Näille kirjoille on paikkansa.

4 kommenttia:

 1. Pitääpä seuraavan kerran kirjastossa käydessä katsella tämän kirjailijan kirjoja. Sait kiinnostumaan : )

  VastaaPoista
 2. Kannattaa tutustua. Kaikki ei näistä tietenkään voi tykätä, mutta kannattaa ainakin kokeilla, minä tykkään hurjasti!

  VastaaPoista
 3. Oi, tykkään Torey Haydenista tosi paljon, mutta tätä en olekaan vielä lukenut. Kuulosti kuitenkin yhtä hyvältä kuin aikaisemmatkin. :) Olen myöskin tuon nukkelapsen lukenut, ja yllätys yllätys tykkäsin. :D

  VastaaPoista
 4. Heh, näistä kyllä tykkään, ihan kaikista! Jokaisessa on jotain niin koukuttavaa.

  VastaaPoista