maanantai 10. tammikuuta 2011

STEPHEN KING: Christine tappaja-auto

Stephen King on kuulemma hyvä ja suosittu kirjailija. Minä olen jotenkin onnistunut olemaan lukematta yhtään hänen kirjojaan! Mutta tämän ostin lentokentältä, koska arvelin Kingin tuntemisen olevan ihan tarpeellista.

(Uinu, uinu lemmikkini minulla on kesken, mutta se unohtui jouluna Suomeen! Se pitää saada kanssa lukea pian loppuun!)

Kirja kertoo Arniesta, nuoresta pojasta, joka ostaa auton ja alkaa kunnostaa sitä. Mutta ajan kuluessa autossa herää jokin omituinen, mitä Arnie itse ei oikein huomaa, sen sijaan hänen lähipiirinsä alkaa huolestua. Arnien entisille kiusaajillekaan ei käy kovin hyvin...

Osittain kertojana on Arnien paras ystävä, osittain kaikkitietävä kertoja. Ensin olin hämmentynyt, kun kertojana ei ollutkaan Arnie itse, mutta lopussa ymmärsin miksi.

Kirja on ihan jees. Ei se minussa tosin mitään hirveän suuria tunteita herättänyt, enkä nähnyt edes painajaisia, kuten joistain kauhukirjoista... Tämä olikin lähinnä viihteellinen, hieman yliluonnollinen opus. Lopussa tosin päästiin vähän pelottavankin puolelle!

2 kommenttia:

  1. Helou helou! Mun mielestä Kingin kirjoissa parasta on takuuvarmasti laadukas teksti. Jotkut kirjansa ovat tosi yliluonnollisia. Itse oon tykännyt enemmän niistä "normaalimmista", esim. Piina ja Kuoleman käytävä. Suosittelen tutustumaan. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkeistä - täytyy tutustua. Olen kuitenkin (kaikenlaisen) kauhun ystävä, ja täytyy sanoa, että tässä Christinessäkin kyllä teksti rullaa mainiosti. King osaa kyllä kirjoittaa!

    VastaaPoista