lauantai 1. tammikuuta 2011

MARC LEVY: Et si c'était vrai...

Luin tämän kirjan suomeksi ensimmäistä kertaa vuosia sitten. Tämä ilmestyi varmaan joskus 90-luvulla suomeksi nimellä Tapahtui San Franciscossa. Sittemmin tästä tehtiin elokuva Jospa se vain olisi totta, ja kirja ilmestyi suomeksi myös samalla nimellä kuin elokuva.

Kirja on Marc Levyn esikoiskirja. Kirjan päähenkilöt ovat Arthur ja Lauren, jotka kohtaavat oudolla tavalla: Arthur löytää Laurenin kotoaan kaapista. Kummallista on myös se, ettei kukaan muu näe Laurenia! Selitys on todella outo, ja Arthur kokee ihmeellisiä asioita. lauren kertoo itsestään omituisen tarinan, joka Arthurin on pakko uskoa, lopulta.

Kirja on ihanan humoristinen, romanttinen ja kaunis. Vähän jännitystäkin tässä on. En ihmettele, että Marc Levystä tuli yksi Ranskan suosituimmista viihdekirjailijoista tämän kirjan julkaisun jälkeen.

Tähän ilmestyi muutamia vuosia sitten myös jatko-osa, joka jo hyllyssäni odottelee lukemista!

2 kommenttia:

  1. Jatko-osa? Ohhoh, ei kyllä varmaan ole vielä suomeksi. Toisaalta en tiedä haluaisinko edes tietää, että kuinkas sitten kävikään. Kirjan loppu antoi kuitenkin mahdollisuuden luoda itselleen sopivan lopun : )

    VastaaPoista
  2. Veikkaan, että ei ole suomeksi, en tiedä tuleeko edes... Mutta tosiaan, tuon ekan kirjan loppu on aivan mainio kyllä, saa nähdä että pilaako toinen osa koko jutun! Toivottavasti ei.

    VastaaPoista