maanantai 16. elokuuta 2010

SIDNEY SHELDON: Jos huominen tulee

Tämä kirja päätyi luettavakseni puolivahingossa, mutta hyvä niin - kannatti tosiaankin lukea!

Kirjan päähenkilö on Tracy, nuori pankkivirkailija, jonka elämä on kunnossa: hän on menossa naimisiin ja on vielä raskaanakin. Mutta sitten hänen äitinsä tekee itsemurhan, ja asiassa on jotain outoa. Tracy alkaa selvittää asiaa, mutta ei arvaa mihin joutuu - monien valitettavien syiden vuoksi hän päätyy lavastetuksi rtöstöön ja murhayritykseen, ja joutuu siksi vankilaan.

Hänet kuitenkin armahdetaan, ja hän päättää kostaa niille, jotka tuhosivat hänen - ja hänen äitinsä - elämän. Tracy ryhtyy kostajattareksi. Ja se tie viekin yllättäviin tapauksiin...

Kirja kuvaa suhteellisen lyhyttä ajanjaksoa, jossa tapahtuu valtavasti. Tavallaan tarina koostuu kahdesta osasta: a) Tracy joutuu vankilaan, selviää sieltä ja kostaa, b) mitä sitten tapahtui. Tracy oli mielestäni osin vähän pölvästi hahmo, mutta suurimmaksi osaksi ihan sympaattinen. Ja kaiken lisäksi kirjassa on sujuvaa romantiikkaakin! Täytyy myöntää, että tätä en halunnut laskea käsistäni millään. Yllätyin siis kovasti siitä, kuinka mainio tämä oli.

Tuntui tosin, että kirjassa tapahtui niin paljon, että en muista kaikkea. Pitäisköhän lukea uudestaan?

3 kommenttia:

 1. Hei, minulle kävi vähän samanlailla Sheldonin Timanttidynastian kanssa. Odotin jotain laimeampaa mutta tarina yllätti ja kirjaa oli lopulta vaikea laskea käsistä. Suosittelen siis Timanttidynastiaa jos Sheldonista tykkäsit!

  Tuon "Jos huominen tulee" luen kyllä jokupäivä.. (Lukulista senkuin vain kasvaa lyhenemisen sijaan, heh)

  VastaaPoista
 2. No, no? Kuukausi ilman luettua kirjaa?

  VastaaPoista
 3. Kuulostaapa hyvältä, pitää varmaan kokeilla :)

  http://www.larakoo.blogspot.com/

  VastaaPoista