maanantai 9. elokuuta 2010

ANNA JANSSON: Hylynryöstäjä

Piti saada Anna Janssonia lisää luettavaksi. Kioskilta ostin junamatkalle lukemisiksi tämän Hylynryöstäjän.

Maria Wernin perhesuhteet ovat muuttuneet tuosta viimeksi lukemastani kirjasta: Maria on eronnut ja hänellä on uusi suhde. Tässä kirjassa Maria joutuu pakenemaan, sillä hän on todistajana eräässä tärkeässä jutussa ja on sen vuoksi uhattuna. Maria lähtee puoliksi sattuman kautta Gotska Sandönin saarelle, jossa on meneillään energiatasapainon kurssi.

Saarella on vain kurssilaisia, ryhmä naisia. Sitten tulee myrsky, ja sähköt katkeavat. Naiset eivät pääse pois saarelta. Ja sitten löytyy ensimmäinen ruumis...

Kiinnostuin tästä kirjasta myös siksi, että olen aina tuntenut kovasti vetoa suljetun paikan murhiin! Niissä on lähes varmaa, että murhaaja löytyy keskeisten henkilöiden joukosta. Tämä on mainio esimerkki todella hyvästä suljetun paikan murhasta, tästä tulee vähän mieleen Agatha Christien Eikä yksikään pelastunut.

Kirja oli siis yksinkertaisesti loistava! Paras lukemani Jansson tähän mennessä. Kirjaa oli vaikea jättää kesken, ja huomasin epäileväni järjestyksessä kaikkia henkilöitä. Loppujen lopuksi kirja kuitenkin yllätti sitten lopussa. Kannattaa lukea!

2 kommenttia:

  1. Moi! Päätin nyt kerrankin kommentoida ja kiittää sinua hyvästä blogista. Olen itsekin, no, muutaman kuukauden päästä 23-vuotias opiskelijatyttö ja löytänyt blogistasi todella paljon mahtavia kirjavinkkejä! Muun muassa tämä Hylynryöstäjä alkoi juuri kiinnostaa.. :)

    VastaaPoista
  2. Kiva jos blogistani on iloa! kommentoi toistekin ja kerro tännekin päin vinkkejä, jos tiedät jotain hyviä kirjoja!

    VastaaPoista