maanantai 9. elokuuta 2010

ANNE FORTIER: Julian rakkaus

Minunkaltaiseni romantikko kiljui riemusta, kun löysi tämän kirjan. Nimikin on jo niin lupaava...

Kirja kertoo Juliasta, jonka isotäti kuolee. Täti jättää oudon perinnön: Julian kaksoissisko Janice saa talon ja kaiken muun, mutta Julialle jää vain kirjekuori, jossa on avain, passi ja kirje. Julian nimi onkin oikeasti Giulietta Tolomei, ja hän lähtee etsimään äitinsä perintöä Sienasta Italiasta.

Perintö onkin kasa vanhoja papereita, joissa kerrotaan tarinaa Giuliettasta, joka eli Sienassa 1300-luvulla. Tarina on tuttu: Shakespearen Romeo ja Julia kulkee kutakuinkin samoja ratoja.

Julia tutkii sukunsa historiaa, ja asiat kääntyvät ympäri, kun hän löytää kummallisesti samannimisiä ihmisiä kuin 1300-luvun Giuliettan elämäntarinassa.

Tämä oli aikamoisen ihana kirja. Kirja kulki kahdessa ajassa: kaksi Giuliettaa olivat päähenkilöinä, ja kirja kertoo heidän yhteenkietoutuneista kohtaloistaan. Onneksi kirjassa on myös muutama Romeo, ja se seikka tekeekin tästä hurjan romanttisen kirjan. Jännitystä tästä ei kyllä myöskään puuttunut. Kaikin puolin mainio tarina, siis.

3 kommenttia:

  1. Olen usein jäänyt tutkimaan tätä kirjaa, kun tämä on tullut vastaan, ja miettinyt, että pitäisköhän lainata. Pitääkin pistää lukulistalle :)

    VastaaPoista
  2. Olipa hassua törmätä arvosteluusi, kun luen juuri itse Julian rakkautta. En ollut kuullutkaan koko kirjasta, kun nappasin sen kirjastosta mukaan. Satunnaiset löydöt ovat ihan mahtavia :)

    VastaaPoista