maanantai 2. elokuuta 2010

OUTI PAKKANEN: Yöpuisto

Lisää Pakkasta! Tämän bongasin anoppikokelaan pöydältä ja pyysin lainaan.

Mikael Niemistö on juristi, toista kertaa naimisissa. Hänellä on 12-vuotias poika Rasmus, joka tosin ei ole ihan sellainen kuin Mikael toivoisi.

Eräänä päivänä Mikael tutustuu Virpi Saareen, joka on perustamassa herkkupuotia Helsinkiin. Ja sen jälkeen mikään ei ole ennallaan.

Tarinaa seurataan osittain kaikkien henkilöiden näkökulmasta, myös Rasmuksen. Hän on ehkä kirjan kiinnostavimpia henkilöitä: pieni poika on julmassa aikuisten maailmassa, ja hän näkee ja kuulee - ja ymmärtää - enemmän kuin aikuiset arvaavatkaan.

Tämä oli taas niitä kirjoja, jotka on pakko lukea yhdellä kertaa. Kirja ei ole kovin pitkä, se on helppo ja nopea lukea, ja lisäksi juoni on ihan mainio. Pakkasen vakiohenkilö Anna Laine liikkuu tässä kirjassa ihan sivuhenkilönä, vain muutaman kerran taustalla.

Mitäpä vielä sanoisin? Pakkanen ei petä!

2 kommenttia:

  1. Hatunnosto sinulle ja ihanalle blogillesi! Löysin tämän vahingossa tuossa muutama päivä sitten. Itse olen myös kova lukija, mutta sinun lukutahtisi on kyllä jo kadehdittava. Mielenkiintoista lukea arvioitasi kirjoista, joita olen aikonut lukea tai olen jo lukenut. Meillä tuntuu olevan samanlainen kirjamaku! :)
    Jatka samaan malliin!

    VastaaPoista
  2. Kiitos!! On kivaa, jos tästä blogista on jollekin iloa!

    VastaaPoista