torstai 5. elokuuta 2010

JENNIFER LEE CARRELL: Shakespearen salaisuus

Kirjalliset mysteerit kiinnostavat aina. Lisäksi minulla on nyt ollut tämä kausi, että kahdessa ajassa liikkuvat kirjat kiinnostavat. Siksi tämä oli pakko saada lukea. Kirja liikkuu suurimmaksi osaksi nykyajassa, mutta muutaman kerran lukijalle valotetaan taustoja kauempaa historiasta.

Kirjan päähenkilö on Shakespeare-asiantuntija Kate, joka on Lontoossa ohjaamassa Hamletia. Hän tapaa kollegansa, joka antaa hänelle lahjan. Sitten kollega kuolee - kammottavalla tavalla samoin kuin Hamletin isä...

Kate joutuu Shakespeare-seikkailuun, jossa pohditaan Shakespearen henkilöllisyyttä ja kadonneita näytelmiä ja lisäksi Katen perässä liikkuu murhaaja, jonka murhat oudosti muistuttavat kaikki Shakespearen näytelmistä tuttuja murhia.


Tämä oli oikein viihdyttävä kirja. Samalla tuli innostus lukea taas Shakespearen näytelmiä, pitkästä aikaa... Kirjan juoni oli taitavasti punottu, ja kirjailija oli keksinyt aika ovelia yllätyksiä ja juonenkäänteitä. Kivaa oli toki myös se, että romantiikkaakin oli sillä tavalla kivasti vähän mausteena!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti