perjantai 30. heinäkuuta 2010

TONY DITERLIZZI - HOLLY BLACK: Spiderwickin kronikat 1-5

Olen pitkään miettinyt, että näihin Spiderwickeihin pitäisi kanssa tutustua. Näistähän taitaa olla elokuvakin?

Tämä on siis kokoomateos viidestä kirjasta, jotka muodostavat selkeän sarjan. Kirjoissa seikkailevat kolme sisarusta, Simon, Jared ja Mallory. He muuttavat äitinsä kanssa kummalliseen vanhaan kartanoon, mutta eivät voi arvatakaan millaisiin seikkailuihin joutuvat.

Lapset löytävät kummallisen kirjan, jossa kerrotaan haltioista, peikoista ja muista ihmeellisistä olennoista. Kaikkein vähiten he osaavat arvata, kuinka totta nuo kaikki olennot ovatkaan!

Jokainen yksittäinen kirja koostuu yhdestä seikkailusta, ja loput ovat hyvin avoimia. Siksi kirjat toimivatkin parhaiten juuri tällaisena yhtenä isona kirjana, jolloin pääsee jatkamaan heti seuraavaan osaan edellisen päätyttyä.

Kirjoissa on mainio piirroskuvitus, ja aikuiselle nämä kirjat ovat tosi nopeita lukea. Mutta uskoisin, että nämä varmasti viehättävät lapsia, sillä kieli, kuvitus ja hahmot ovat varsin hauskoja.

2 kommenttia:

  1. Moikka! Joo, kyllä näistä on tehty elokuva. Pääosassa Jim Carrey. Se on tullut tietääkseni jo kerran telkkaristakin, mutta vuokraamoistakin löytyy. Elokuvassa on selvästi useamman kirjan tarina, mutta en ole itse kirjoja lukenut joten en tiedä siitä sen tarkemmin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos tiedosta. Täytyypä pitää mielessä, jos vaikka joskus katsoisikin tuon elokuvan...

    VastaaPoista