keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

ANGELA SOMMER-BODENBURG: Ystäväni pikku vampyyri

Voi että!! Nyt löytyi kirjakaupasta sellainen aarre, että voi että!! Heh. Lastenosastolta bongasin siis yhden lapsuuteni suosikeista uusina painoksina: Pikku vampyyri -sarjan neljä ensimmäistä osaa oli ilmestynyt tuplakirjoina, ja tässä kirjassa on siis kaksi ekaa osaa tuosta sarjasta.

Ensimmäisessä osassa, Pikku vampyyrissä, Anton-poika tutustuu kahteen vampyyriin, Rydigeriin ja Annaan. Nämä ovat kuitenkin semmoisia kilttejä vampyyrejä, jotka ystävystyvät Antonin kanssa. Toinen osa on Pikku vampyyri muuttaa, jossa Rydiger päätyy muuttamaan Antonin perheen kellarikomeroon - josta tietysti seuraa Antonille ongelmia.

Luin tosiaan koko Pikku vampyyri -sarjan muksuna varmaan useamman kymmenen kertaa. Tykkäsin näistä ihan tolkuttomasti, ja koska olivat nopeita lukea jo silloin, yhdessä kesäpäivässä saattoi upota montakin kirjaa. Nyt nämä tietysti ovat eri tuntuisia lukea kuin viisitoista vuotta sitten, mutta jotain näissä silti yhä on. Kyllä näitä nimittäin edelleenkin lukee mielellään, eikä ainoastaan nostalgiasyistä! Nämä ovat aivan mainiota lastenkirjallisuutta.

2 kommenttia:

  1. Ihana Pikku vampyyri! Itsekin luin näitä aikoinaan ja olivat kyllä lapsuuden mieleenpainuvimpia kirjoja :)

    VastaaPoista
  2. Näitä ei voittanut mikään! Hyvä kuvitus, mainio tarina ja persoonalliset henkilöt... Loistava sarja!

    VastaaPoista