lauantai 17. heinäkuuta 2010

RAYMOND KHOURY: Viimeinen temppeliherra

Tämän kirjan luin joskus aikaa sitten, joten muistikuvani ovat itse asiassa saattaneet vähän hapertua... Mutta kirjoitan sen mitä muistan!

Kirja liikkuu kahdessa ajassa: nykypäivän New Yorkissa ja 1200-luvun lopun Jerusalemissa. Mennyt aika toimii lähinnä taustoituksena nykyajan tapahtumille.

Metropolitan-museossa on Vatikaanin aarteista kertova näyttely, jossa on vieraana myös Tess Chaykin. Äkkiä museossa tapahtuu outoja - neljä temppeliherraksi pukeutunutta miestä ratsastaa museosaliin ja aiheuttaa kaaosta.

Tess kiinnostuu asiasta, ja alkaa tutkia asiaa saaden avukseen FBI:n agentin Sean Reillyn. Yhdessä he tutkivat asiaa, joka muuttuu varsin mielikuvitukselliseksi.

Hm, kirjasta on vaikea kirjoittaa. Oikeastaan päällimmäisin tunne oli ärsytys, nyt jälkeenpäin ajatellen! Kirjassa oli monta hyvää puolta, se oli ihan viihdyttävä ja kekseliäs, mutta jollain tavalla minulle jäi tunne, että se yritti ihan liikaa. Vaikutti siltä, että kirjailija olisi pyrkinyt danbrownmaiseen skandaalihässäköintiin mm. uskonnollisilla teemoilla, ja jollain tavalla päätyi vain ärsyttämään minua. Mutta joo, tulipa tämäkin luettua, ihan viihdyttävä opus kuitenkin.

2 kommenttia:

  1. Tästä on tehty minisarja/elokuva. Tuli kommenteistasi mieleen se. Ärsytys. Ei kannata katsoa. Aikamoista kuraa.

    VastaaPoista
  2. Joo, bongasinkin sen jonkun elokuvan leffavuokraamon hyllyltä. Tuskinpa jaksan sitä katsoa...

    VastaaPoista