perjantai 30. heinäkuuta 2010

OUTI PAKKANEN: Macbeth on kuollut

Täräytin taas yhden Pakkasen läpi. Tämä tarjoaa mainion murhatapauksen, ja bonuksena kirjan lopussa on muutama ruokaohje, jotka esiintyvät kirjassa.

Kansallisteatterin tähtinäyttelijä Arttu Jaala puuhaa omaa produktiota ollessaan virkavapaalla. Hänen vastanäyttelijänään toimii ex-vaimo Gitta. Produktio on pienimuotoinen, mutta saa valtavasti huomiota.

Ensi-iltaa ei kuitenkaan tule, koska tapahtuu murha, joka sekoittaa kuviot. Kirjassa seikkailee myös Anna Laine, joka omalta osaltaan osallistuu murhan tutkimiseen ruoanlaiton ohella.

Kyllä tämäkin taas oli mainio kirja. Oikein viihdyttävä ja yllättäväkin. Helsinki-kuvaus on hurjan viehättävää näissä Pakkasen kirjoissa, ja tuntuu kuin kirjailijalla olisi koko ajan vähän pilke silmässä - sen verran kiinnostavia hahmoja hän kyllä kirjoihinsa luo.

2 kommenttia:

  1. Hauska huomata, että vaikutat yhtä suurelta Pakkas-fanilta, kuin mitä itsekin olen. :) Jotkut Pakkasen dekkarit ovat parempia kuin toiset, mutta kaiken kaikkiaan kuitenkin varsin oivaa luettavaa ne ovat kaikki.

    VastaaPoista
  2. Tämä minun Pakkas-faniuteni on kehittynyt ihan hiipien! Mutta nyt tuntuu, että niitä pitäis saada koko ajan lisää luettavaksi...

    VastaaPoista