sunnuntai 23. toukokuuta 2010

KARIN SLAUGHTER: Kadotettu

Triptyykistä innostuneena hain kirjakaupan pokkarihyllystä Kadotetun, joka kertoo Jeffrey Tolliverista ja Sara Lintonista, kuten myös aiemmin lukemani Merkitty.

Jeffrey ja Sara ovat kävelyllä metsässä, kun he löytävät jotakin järkyttävää: maahan haudattuna on puuarkku, jossa on kuollut nuori tyttö - ja tyttö on haudattu elävänä. Juttu osoittautuu monimutkaiseksi ja yllättäväksi, ja johtolangat johdattavat poliisit erään uskonnollisen yhteisön luokse. Hartaat yhteisöläiset eivät taidakaan olla ihan niin hartaita, ainakaan kaikki heistä...

Tämä kirja oli oikein jännittävä, osin hyvin järkyttävä ja myös toisinaan yllättäväkin. Kuvaus on niin tarkkaa, että välillä rujoimmat mielikuvat kammottivat. Mielestäni tämä on ihan hyvä dekkari, mutta ei missään nimessä Triptyykin tasoa. Aion kuitenkin edelleenkin metsästää luettavakseni tähänkin sarjaan kuuluvia Slaugterin kirjoja.

2 kommenttia:

  1. Karin Slaughterin kirjat ovat minunkin suosikkejani! Kaikki tähän mennessä suomennetut olen lukenut ja uusin tulossa oleva suomennos (Vaaleanpunainen huone) on varattuna kirjastosta, jahka se nyt Lokakuussa ilmestyy :)

    VastaaPoista
  2. Aivan, se ilmestyy lokakuussa... Vähän täytyy vielä odotella, mutta onneksi minä voin lukea noita muita Slaughterin kirjoja, mitä en ole vielä lukenut! Vaaleanpunainen huone on kuitenkin ehdottomasti heti metsästettävä luettavaksi.

    VastaaPoista