sunnuntai 16. toukokuuta 2010

DENNIS LEHANE: Suljettu saari


Tämän kirjan bongasin antikvariaatista. yhden Lehanen kirjan olen ennenkin lukenut, ja tämä tarttui käpälään siksi, että tästä on tehty leffa, joka tuli ensi-iltaansa helmikuussa. Leffaa en ole nähnyt - vielä.

Kirja kertoo kahdesta liittovaltion agentista, Teddystä ja Chuckista, jotka lähetetään komennukselle saaressa olevaan vankimielisairaalaan etsimään kadonnutta potilasta. Näkökulma on Teddyssä, mutta kertoja ei olekaan täysin kaikkitietävä, kuitenkaan. Vankimielisairaala on kummallinen paikka, jossa vaikuttaa olevan moni asia omituisesti. Lopulta Teddykin alkaa epäillä omaa järkeään, sillä koko saari kaikkine ihmisineen ja tapahtumineen vaikuttaa niin järjettömältä. Etsivät saavat salakielisiä vihjeitä, saarella on outo sähköaitojen ympäröimä majakka...

Kirja alkoi tavallisesti, vaikutti pitkään tavalliselta ja loppupuolella todella rysäytti. Loppuratkaisu ei nimittäin todella selvinnyt ennen kuin ihan viimeisellä sivulla. Ja voin tosiaan sanoa, että yllätyin! Tämä sai minut ihan koukkuun, kokonaan. Kirjan viimeiset 30 sivua olivat semmoista tavaraa, että oli mahdoton jättää kesken. Tästä tehty elokuva voisi myös olla kiinnostava katsottava.

4 kommenttia:

 1. Oho en tiennytkään että tämä on myös kirjana! Leffaakaan en ole kyllä nähnyt - vielä - mutta niin paljon olen kuullut siitä positiivista kommenttia että olisi kiva kokea molemmat, sekä kirja että leffa. :)

  VastaaPoista
 2. Minä taas pidin tästä kunnea loppu pilasi kaiken. :) INHOAN sellaisia loppuja!!!! En siis koukuttavia ja yllättäviä loppuja, vaan sellaisia joissa on eräs tietty piirre, jota en nyt tietenkään voi tässä paljastaa etten spoilaa pahasti! :D

  VastaaPoista
 3. Iina: minä en muuten ole lukenut leffasta mitään arvioita, pitäiskin etsiä jotain. Tuo varmaan tulee jo aika pian DVD:näkin!

  Satu: Tavallaan minustakin loppu pilasi koko kirjan. Mutta toisaalta, loppu oli niin yllättävä, että se oli näinkin hirmu taidokas...

  VastaaPoista
 4. En ole lukenut kirjaa, mutta olen nähnyt leffan. Ikävä kyllä mulla ei ole elokuvasta kovin hyvää mielipidettä kerrottavana, se oli osin todella pitkästyttävä ja liian ennalta arvattava. Leonardo di Capriosta kyllä pidän, mutta hänenkään karismansa ei pelastanut leffaa.

  VastaaPoista