sunnuntai 30. toukokuuta 2010

JANE GREEN: Hiekkalinnoja

Tätä kirjaa olenkin kyttäillyt luettavakseni pitkään! Kirjailijan edellinen teos oli nimittäin aivan ihana hömppäkirja, joten tätäkin odotin kovin.

Kirjan tapahtumapaikkana on Nantucketissa sijaitseva vanha huvila, jota emännöi energinen Nan-rouva. Hän alkaa kesäksi vuokrata huoneita kesävieraille. Vieraiksi saapuu rakkaudessa pettyneitä ja itseään etsiviä ihmisiä, jotka tarvitsevat uutta tuulta elämäänsä. Ihmeellisesti talo yhdistää toisilleen ennen vieraiden ihmisten kohtaloita. Ja toki kirjassa on sitä romantiikkaakin!

Kirja ei ensin vienyt minua heti mukaansa, mutta aika äkkiä totesin, että kyllä tämä on taattua Jane Greeniä: nopea lukea, viihdyttävä, osin yllätyksellinen, osin täydellisen ennalta-arvattava (hyvällä tavalla!), ehdottomasti onnellisesti loppuva.

Tässä kirjassa oli kaikesta hömppämäisyydestään kuitenkin myös jotain pohdiskelevaa. Monenlaiset ihmiset kokevat, että menneisyydestään huolimatta onni voi löytyä yllätyksellisesti. Tässä kirjassa oli siis ihanasti valoisaa toivoa!

Green muuten kirjoittaa kirjansa preesensissä, mikä on ehkä jonkin verran epätavallista. Ensin se tuntui jotenkin kummalliselta, mutta äkkiä siihen kyllä tottui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti