perjantai 6. marraskuuta 2009

ILKKA REMES: Hiroshiman portti

Olen joskus vuosia sitten lukenut Remeksiä, mutta nyt päätin taas tarttua uudelleen niihin. Hiroshiman portti kertoo Antti Korvesta, joka on Remeksen paljon käyttämä päähenkilöhahmo.

Perusjuoni kertoo salaperäisestä tietokonelevykkeestä, jolla on salaisia tietoja, joiden ei pitäisi päätyä julkisuuteen. Levyä tavoittelevat monet eri tahot, ja kaiken keskellä häärää Antti Korpi. Juttu käykin pahuksen monimutkaiseksi, niin että lukijallakin on välillä hankaluuksia muistaa, että mikäs heppu se tuo olikaan ja mitkä motiivit sillä olikaan. Kaikki taistelevat toisiaan vastaan levykkeen tietojen hallinnasta, ja loppujen lopuksi oleellista onkin jokin todella yllättävä asia.

Hiroshiman portti on ihan viihdyttävä kirja. Remes tosiaan taitaa trillerin lajina! Juoni on monimutkainen, mutta siinä on silti tolkkua. Remesten lukeminen siis jatkuu...

2 kommenttia:

  1. Takuukamaa, jota tulee varmasti taas joululahjapaketeista (tai itse pitää hankkia isälle)... Kirjat ovat todella tapahtumarikkaita sekä elokuvallisia juoneltaan ja "leikkaukseltaan". Liekö kirjailija pedannut niiden tietä elokuvakässäreiksi... :-)

    VastaaPoista
  2. Olet oikeassa! Kirjoissa on semmoinen elokuvamainen henki...

    VastaaPoista