torstai 15. heinäkuuta 2010

ANDREW GROSS: Sininen vyöhyke

Tämä kirja päätyi käsiini ihan sattumalta: löysin sen viidellä eurolla jostain ruokakaupan lehtihyllystä, oli tarjouksessa. Sattui olemaan ankara kirjanälkä, joten kirja päätyi koriin. Kirjailija oli minulle ennestään tuntematon.

Kirja kertoo huumekaupan kiemuroista. Kultakauppias Benjamin Raabin elämä menee sekaisin, kun häntä syytetään huumekauppaan sekaantumisesta. Samalla miehen perheenkin elämä menee sekaisin: he kaikki päätyvät FBI:n todistajansuojeluohjelmaan, toisin sanoen vaihtavat henkilöllisyyttään ja katoavat normaalista elinpiiristään ihan muualle.

Perheen aikuinen tytär Kate kuitenkin jatkaa normaalia elämäänsä miesystävänsä kanssa. Kaikki normalisoituu jonkin ajan kuluttua, mutta sitten Benjamin Raab katoaa: edes FBI ei tiedä missä hän on. Kate alkaa selvittää tapausta, joka ei olekaan sitä miltä näyttää.

Täytyypä sanoa, että oli kyllä mainio ostos vitosen kirjaksi! Tämä oli aika paljon parempi kuin uskalsin edes odottaa: tämä ihan oikeasti yllätti juonellisesti ja kerronnallisestikin. Aivan mainio kirja, siis.

2 kommenttia:

  1. Mulla on kirjapinossani vuoroaan odottamassa saman kirjoittajan teos Syvissä vesissä. Kiva kuulla, että ensimmäinen sooloteos Grossilta on ollut hyvä. Se rohkaisee lukemaan tuon mulla hallussani olevan kirjan. Grosshan on ymmärtääkseni kirjoittanut dekkareita ainakin James Pattersonin kanssa.

    VastaaPoista
  2. Täytyy minunkin etsiskellä lisää Grossin kirjoja luettavaksi, kun tämä yllätti niin positiivisesti. Ja miksei nuo Pattersonin kanssa kirjoitetutkin voisi olla kiinnostavia!

    VastaaPoista