perjantai 18. helmikuuta 2011

MAGGIE STIEFVATER: Lament

Pööpöilin kirjakaupan englanninkielisellä osastolla ja näin tämän. Kirjoittaja on siis ihanan Väristys-kirjan kirjoittaja, joten tämä lähti ehdottomasti mukaan.

Tämä on itsenäinen teos, joka päähenkilö on Dee, 16-vuotias harppua soittava tyttö. Eräänä päivänä hän tapaa kiinnostavan Luken, joka tuntuu haluavan Deestä jotain. Luke on hurmaava ja ihana, ja Dee on täysin hullaantunut. Mutta Lukessa on kuitenkin jotain mätää. Deelle selviää hitaasti, että Luke toimii keijukuningattaren käskystä ja haluaa mahdollisesti tappaa Deen...

Tämä eroaa suuresti ihmissusiteemasta, joka on Väristyksestä tuttu. Mutta tämäkin oli kyllä mainio opus! Ihana lukea, kieli on kaunista, ja välillä aiheutti ihan semmoisia väristyksiäkin selkäpiissä!

Mutta loppu ei tyydyttänyt minua täysin. Inhottavaa sanoa, mutta minusta tämän olisi voinut lopettaa jotenkin paremmin... Loppua lukuunottamatta tämä on kyllä melkein yhtä hyvä kuin Väristys. Tätä ei muuten ole kai vielä suomennettukaan.

Tämä joka tapauksessa aiheutti sen, että piti kipittää kirjakauppaan hankkimaan Väristys ja sen jatko-osa englanniksi... Niistä siis tulossa juttua jonkin ajan kuluttua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti