perjantai 25. helmikuuta 2011

ELINA TIILIKKA: Punainen mekko

Tämän kirjan olen jo jonkin aikaa halunnut lukea, nimittäin sen epätavallisen teeman vuoksi. Kirja kertoo siis prostituutiosta, todellisuuteen perustuvista kokemuksista.

Kirjan päähenkilö Noora on nuori tyttö, jolla on vähän rahavaikeuksia ja työkään ei oikein kiinnosta. Sitten hän muutaman mutkan kautta päätyy prostituoiduksi. Helppo raha kiinnostaa, ja aluksi kaikki meneekin hyvin (niin hyvin nyt kun voi kuvitella, tämän teeman puitteissa). Mutta sitten Noora tajuaa, että tästä työstä onkin tullut iso ongelma.

Suhtautumiseni tähän opukseen on vähän kaksijakoinen: toisaalta pidin, toisaalta kammotti. Se miksi pidin tästä, oli se, että kirja oli helppoa luettavaa, siis tekstitasoltaan. Mutta luetut asiat sitten järkyttivätkin, ja myös se, miten helpon oloisesti vakavaa asiaa kuvattiin. Toisaalta tällainen vaiettu teema oli todella kiinnostava. Lopussa kuitenkin tuli kamala ällötys erään kissakohtauksen kanssa. (te jotka olette lukeneet, tiedätte varmaan mistä puhun...)

Mutta joka tapauksessa, hyvä lukea välillä kirjoja, jotka eivät sitten olekaan niin hirveän onnellisia. Joskus on hyvä vähän järkyttyä ja muistaa, että maailmassa tapahtuu tällaistakin ihan liikaa.

2 kommenttia:

  1. Minustakin tämä oli hyvä ja ennen kaikkea mielenkiintoinen ja opettava kirja!:)

    VastaaPoista
  2. Nimenomaan tämä oli opettava kirja ja siksi niin mielenkiintoinenkin.

    VastaaPoista