torstai 2. joulukuuta 2010

TRACY CHEVALIER: La jeune fille à la perle

Tämä on kirja, jonka olen lukenut jo tosi monta kertaa suomeksi. Olen nähnyt tästä tehdyn elokuvankin varmaan ainakin viisi kertaa...

Kirja on siis suomeksi Tyttö ja helmikorvakoru. Kirja kertoo 1600-luvulla Hollannin Delftissä elävästä Grietistä, joka joutuu piiaksi varakkaan maalari Vermeerin taloon. Griet kertoo elämästään talossa, sekä sattumuksista, joita ei olisi pitänyt tapahtua, siitä, miten hänestä tuli kuuluisan maalarin malli.

En tiedä, mikä tässä kirjassa minua niin vetää puoleensa... Mutta tämä on vaan uskomattoman hyvä, hyvin kerrottu. Ja kerronta saa lukijan tuntemaan, että on todella mukana vilkkaassa elämässä historiallisessa ajassa...

Kirjailija on myös upeasti onnistunut saamaan Vermeerin todellisen maalauksen eläväksi. Tuntuu siltä, että malli on ihan oikeasti Griet - vaikka todellinen malli taitaa olla nykyäänkin mysteeri.

3 kommenttia:

  1. Luin tän joskus viimevuonna vasta ensimmäisen kerran matkalla lomalta kotiin. Ahmaisin koneessa kirjan yhdeltä istumalta. Hassua mielestäni oli että minua ei yhtään ärsyttänyt kirjan helppolukuisuus ja sellainen kevyesti lastenkirjamaisuus pinnallisilta puolilta. Meinaan että se oli todella helppo vain lukea ellei sitten erikseen lähtenyt pintaa syvemmälle paneutumaan. Aika mieleenpainuva kieltämättä :)

    VastaaPoista
  2. Tämä on tosiaankin kevyt, kiva ja mieleenpainuva. En varmaan ikinä kyllästy tähän!

    VastaaPoista
  3. Minulla on tämä kirja hyllyssä suomeksi, en ole vielä ehtinyt sitä lukea. Leffaakaan en ole vielä nähnyt mutta olen kuullut sekä kirjasta että leffasta kovasti kehuja:)

    VastaaPoista