perjantai 25. syyskuuta 2009

TUULA-LIINA VARIS: Vaimoni

Vaimoni on kertomus miehestä, joka vihaa sairaalloisen lihavaa vaimoaan. Hän toivoo, että jonain päivänä vaimo vain häviäisi, katoaisi tyystin. Ja kappas - eräänä päivänä toive toteutuu aivan konkreettisesti: vaimo on kadonnut kuin savuna ilmaan.

Kirja kuvailee miehen tunteita vaimon katoamisen jälkeen. Miehessä herää aivan odottamattomiakin tunteita. Loppua kohden kirja kääntyy yllättävällä tavalla jopa dekkariksikin.

Mielestäni Vaimoni on epätavallinen kirja, mutta myös tosi koukuttava. Kummallisuudessaan tarina vetäisee lukijan mukaansa. Kerronta sopii loistavasti kirjan tyyliin ja lisää epätavallista tunnelmaa. Vaimoni on ehdottomasti lukemisen arvoinen teos.

4 kommenttia:

 1. Hei! Sinä kun näytät lukevan niin kovasti kirjoja, niin mielessäni heräsi kysymys: mitkä mahtavat olla sinun lempikirjojasi? Vaikka kaksi tai kolme parasta, jos osaat valita! :)
  Hyvä blogi, muuten!

  VastaaPoista
 2. Nyt pistit kyllä tosi pahan kysymyksen! Oikeastaan minulla tuppaa nuo lempikirjat vaihtelemaan aika paljon. Välillä tulee innostus joihinkin kirjoihin, ja innostus saattaa sitten laantua kun innostun jostain seuraavista. Suomalaisissa klassikoissa on monia sellaisia, mistä kovin tykkään. Tuntematon sotilas oli hyvä, ainakin. Ja myös Edith Södergranin runot ovat sellaisia mistä tykkään... Ja Ronja Ryövärintytär on muuten kanssa ikuinen suosikki.

  Nyt en millään keksi, mitkä kirjat todella olisivat sykähdyttäneet paljon ja aina. Näin kun rupeaa miettimään, onkin tosi vaikea sanoa! Nyt jäi itseäkin ihan kaivelemaan... Kirjoittelen tänne uudestaan aiheesta, jos tulee joku kunnon vastaus mieleen, heh.

  VastaaPoista
 3. Humiseva harjuhan se on yksi mun suosikkikirjoista, tietysti!

  VastaaPoista
 4. Mä olen myös lukenut tämän Variksen Vaimoni-teoksen. Pidin kirjasta tosi paljon. Surukseni en ole vielä toistaiseksi lukenut mitään muuta Varikselta.

  Kun itselläni ei nykyisessä elämäntilanteessa ole aikaa lukea niin paljon kuin haluaisin, niin hippasen kadehdin lukutahtiasi, tänne on aina ihana tulla, koska blogisi on niin mielenkiintoinen. :)

  VastaaPoista