sunnuntai 20. syyskuuta 2009

JOSTEIN GAARDER: Pasianssimysteerio

Pasianssimysteerio on yksi lapsuuteni klassikkokirjoista. Nyt löysin sen kirjaston poistomyynnistä ja keräsin mukaani. Olikin jännää lukea kirja, joka on toisaalta hirveän tuttu mutta josta ei toisaalta muista juuri mitään, koska edellisestä lukemiskerrasta on jo niin paljon aikaa.

Pasianssimysteerio kertoo norjalaisesta pojasta, joka isänsä kanssa matkustaa kohti Ateenaa etsimään perheen äitiä, joka on jättänyt heidät vuosia sitten etsiäkseen itseään. Matkalla Hans Thomas ja hänen isänsä poikkeavat pienessä alppikylässä, josta poika saa leipurilta pullan, jonka sisään on leivottu pikkuruinen kirja. Aiemmin hän on jo saanut kummalliselta kääpiöltä suurennuslasin, jolla voi lukea kirjaa. Kirja paljastaa ihmeellisiä asioita maailmasta, elämästä ja Hans Thomasin suvusta.

Kirja on mielestäni hurjan nerokas. Kirjailija on kehittänyt uskomattoman juonen, joka todella yllättää aina vain enemmän. Toisaalta Gaarder on muutenkin kirjoittanut melkoisia kirjoja, mm. Sofian maailma, joka on jo aika lailla klassikko (pitäisikin muuten lukea se taas!).

3 kommenttia:

  1. Suurenmoinen kiitos tästä kirjavinkistä. Lainasin kuopukselleni tämän, koska arviosi vaikutti niin mielenkiintoiselta.

    VastaaPoista
  2. Mukavaa jos löytyi kiinnostava kirja!

    VastaaPoista
  3. mäkin hoksasin hyllystäni tämän kirja monen vuoden jälkeen! olin saanut kirjan vuonna 1995, olin nimittäin itse kirjottanut kirjaan vuoden jolloin sain sen lahjaksi :D Jännä lukea kirjaa jota on viimeksi lapsena lukenut.. ja mä olen jo kohta kolmekymppinen! suosittelen kirjaa kaikille lapsille/nuorille ja lapsen mielisille. siinä on paljon hyvää juttua myös aikuisen näkökulmasta :)

    VastaaPoista