keskiviikko 16. syyskuuta 2009

KAARI UTRIO: Vaitelias perillinen

Luen aina uudet Kaari Utrion kirjat. Tämäkin oli heti ostettava, kun näin sen kirjakaupassa!

Kirja kertoo lasiruukista ja sen ympärillä pyörivistä ihmisistä 1830-luvulla. Kartanoon odotetaan perijää, ja hän ilmestyykin. Mutta lisäksi ilmestyy toinenkin, odottamaton perijä... Tuttuun kaariutriomaiseen tapaan henkilöistä paljastuu uusia asioita kirjan edetessä, ja luonnollisesti kirjan ehkä tärkeimpänä juonena on se aina ihana rakkaustarina.

Kaari Utrio on kyllä vaan paras historiallisen hömpän kirjoittaja! Ajankuvaus on aitoa ja kirjoissa on myös ihanaa suloista huumoria, ja nykylukijan silmiin sattuu monia hullunkurisia piirteitä sen ajan elämästä ja tapakulttuurista.

Tämä vastasi odotuksia kyllä ihan loistavasti. Ihana kirja. Ei kun vaan seuraavaa Utriota odottamaan, heh.

5 kommenttia:

 1. Kuljen kyllä varmaan laput silmillä, kun en tätä Utriota vielä missään huomannut! Onneksi on blogeja, joiden avulla pysyy kärryillä missä mennään :) Utrion uusimmat kuuluvat minullakin "pakollisiin" luettaviin.

  VastaaPoista
 2. Joskus muuten huomaa menneensä juuri niin kuin sanoit, "laput silmillä", ja tajuaa vasta myöhemmin että joku hyvä kirjahan on ilmestynyt!

  VastaaPoista
 3. Minä luen myös mielelläni Utrion uusimman. Tätä en ollut vielä muualta bongannut, joten kiitos vinkistä. Oletko lukenut Pirjo Tuomisen historiallisia romaaneja? Ovat tosi hyviä saman genren tarinoita.

  VastaaPoista
 4. Muutaman Pirjo Tuomisen olen lukenut, mutta niitä kyllä voisin enemmänkin lukea. Historialliset romaanit ovat kyllä aika mukavaa luettavaa!

  VastaaPoista
 5. Onko sulla jotakin suosikkia Utrion tuotannosta? Itse pidin erityisesti Vendelasta; jotenkin Utrio on parhaimmillaan keskiajalla.

  VastaaPoista