perjantai 18. syyskuuta 2009

CASSANDRA CLARE: Luukaupunki

Luukaupunki aloittaa fantasiatrilogian nimeltä Varjojen kaupungit. Kirja löytynee nuorten osastoilta, mutta olen sitä mieltä, että ei se ihan nuorimmille kyllä sovi - sen verran rajua tavaraa se on.

Kirja kertoo Clarysta, joka näkee omituisia asioita. Heti kirjan ensimmäisillä sivuilla päästään itse asiaan, eikä kirjassa ole pitkää johdattelua. Asiat selviävät tarinan edetessä. Claryn äiti katoaa, ja siitä lähtee liikkeelle tapahtumien vyöry, jossa Clary saa tietää järkyttäviä asioita menneisyydestään, mutta toisaalta myös saa uusia ystäviä ja huimia kokemuksia.

Luukaupunki on aika perusfantasiaa, mutta ilahduttavaa oli se, ettei se ollut turhan synkkää. Sen sijaan välillä sai hirnahdella vähän naurusta. Clare on selkeästi hyvä kirjoittaja - tarina vie mukanaan ja kieli soljuu mukavasti eteenpäin. Muutamiin kirjailijan ratkaisuihin en oikein ollut tyytyväinen, mutta toisaalta - pitänee odottaa seuraavaa trilogian osaa, saa nähdä mitä sitten tapahtuu...

2 kommenttia:

  1. Luin juuri itse tämän kirjan ja juttua löytyy uudesta blogistani. Seuraavat ovat jo odottamassa mutta miten sinulla kävi? Tuliko luettua lisää Varjojen kaupungeista?

    VastaaPoista
  2. Enpä tullut lukeneeksi, mutta olen kyllä miettinyt, että jospa lukis tämän uudestaan ja sitten ne jatko-osatkin...

    VastaaPoista